A fideszesek pofátlan módon akartak keresztbe tenni egy korrupcióellenes javaslatnak

Hogy Kovács Zoltánt idézzük: de sikerült?

Az Európai Parlament a keddi strasbourgi plenáris ülésén elfogadta azt a jelentést, amely összehangolná az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) és a 2020 vége felé felálló Európai Ügyészség munkáját.

Ezt meg is szavazta a többség (fideszes tartózkodás mellett), de az már sokkal érdekesebb, hogy egy a jelentéshez mellékelt javaslat megtiltotta volna, hogy az OLAF nyomozói bemehessenek vizsgálódni az EP-képviselők irodáiba is, ha a nyomozás érdeke ezt indokolja.

Az európai többség elutasította ezt, de a Fidesz EP-képviselői igennel szavaztak a módosításra, szerették volna kitiltani a nyomozókat az irodáikból.

Összesen 278 EP képviselő akarta megtiltani, hogy az OLAF nyomozói bemehessenek az irodájukba, 325-nek viszont nem volt ez ellen kifogása.

A DK és az MSZP le is csapta egyből a magaslabdát, Ujhelyi István elkezdte firtatni, miért szavazott a Fidesz a korrupció mellett.

A DK pedig egyenesen úgy nyilatkozott:

a Fidesz beismerő vallomást tett.

Molnár Csaba azt mondta:

„Nagyon is értjük, hogy mi történik, elvégre ha minden bűnözőt megkérdeznénk, hogy megtiltsuk-e a nyomozó hatóságoknak, hogy ellenük nyomozzanak vagy náluk házkutatást tartsanak, nyilván ők is igent mondanának”

(168 Óra / mszp.hu / dkp.hu)