Kásler olyat állított a sürgősségi ellátásról, hogy a falhoz vágod a teásbögrét

Sikertörténet, You know, sikertörténet!

Kásler Miklós szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy már eddig is vannak sikersztorik, na de most indul az igazi fejlesztéscunami az egészségügyben 23 milliárdból, vagyis egy kisebb stadion árából.

Előrelépésnek szánják, hogy a kormány az egészségügyben fellelhető betegadatokat „egy csatornába” terelné, ezért a már működő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) adatbázisai tovább bővülnek.

A miniszter a fejlesztések között kiemelte az onkológiai és a kardiológiai ellátást, az utóbbinál szerinte a jelenlegi hatvan napos kivizsgálási idő felére csökkenthető.

Ezen kívül megvalósul

a nemzeti kardiovaszkuláris képalkotó hálózat,

amelynek révén az ország 21 kardiológiai centrumában megvalósul az egységes leletezés. Minden bizonnyal kitűnő lesz, mert benne van a nemzeti, abban sosem csalódhatunk.

Ezen kívül – nem tudta abbahagyni Kásler Miklós – létrehozzák az országos központi háziorvosi előjegyzési rendszert, valamint a tüdőrák korai diagnosztizálására egy informatikai rendszert.

A fejlesztéseknek köszönhetően

jelentősen javul a lakosság részére nyújtott egészségügyi szolgáltatások minősége és hatékonysága

– jósolt a miniszter.

Kásler Miklós szerencsére nem hagyta otthon a szokásos mondatait sem: az egészségügyet az emberek jobb létének érdekében a megelőzés felé irányítják, tehát arra törekszenek, hogy kiiktassák azokat a tényezőket, amelyek a betegségek kialakulásához vezetnek.

Ezt szolgálják az eddig meghozott intézkedések; így a népegészségügyi program, az alapellátás vagy

a sikertörténetnek tekinthető sürgősségi ellátás átalakítása

és a népegészségügyi program. Mint mondta: „a 21. század egészségügyét építjük”, aminek feltétele rendkívül magas technológia elérése.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek