Friss: Nagy tüntetést szerveznek a kormány és Palkovics miniszter ellen

Meglepő eszközzel szállnak szembe a Fidesszel.

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma tüntetést hirdetett csütörtök 14 órára a Magyar Tudományos Akadémia épülete elé. Mint a Facebook eseményen írják, „a Magyar Tudományos Akadémia a magyar kultúra és tudomány megőrzésének és fejlődésének letéteményese. A közel 200 éves nemzeti intézményünknek most mégis fennmaradásáért kell küzdenie.

Palkovics miniszter azzal zsarolta meg a Magyar Tudományos Akadémia vezetőségét, hogy erővel veszi el a kutatóhálózatát, ha arról nem mond le önként. A miniszter eljárása méltatlan, a megfogalmazott diktátum pedig elfogadhatatlan. Zsarolással nem lehet kikényszeríteni a Magyar Tudományos Akadémia átalakítását. Arról kizárólag szakmai érvek mentén hozható döntés.

A szervezők azt kérik, március 21-én álljunk ki közösen a tudomány szabadságáért és a Magyar Tudományos Akadémia egységéért. „Találkozzunk 14.00-kor az MTA székháza előtt, mutassuk meg az ülésező elnökségnek, hogy az Akadémia nem pusztán tégla és habarcs.

Az Akadémia mi magunk vagyunk!”

A Lánchídon átvonulva tudassuk a miniszterrel, hogy minket nem lehet zsarolással megfélemlíteni. Ismét arra kérünk, hogy hozz magaddal egy könyvet, amely megjeleníti számodra a magyar tudományt. Palkovics miniszter szabálytalanul játszik:

mutassunk fel neki piros lapot!”

– olvasható a meghívóban.

Azt is kérik, hogy pártjelvényeket, pártzászlókat és pirotechnikai eszközöket (akkor is, ha legálisan beszerezhető) ne vigyenek a résztvevők, azt kérik a politikai pártok képviselőitől, hogy amennyiben kilátogatnak az eseményre, úgy azt magánszemélyként tegyék.

Valódi Hírek