„Először azokon kell segíteni, akik már élnek!” – Gyurcsány meghirdette a DK családvédelmi programját (+videó)

A gyerekvállaláshoz béke kell, Orbán pedig 2010 óta háborúban áll mindenkivel.

Gyurcsány Ferenc hétfőn bejelentette a Demokratikus Koalíció

„7+1 pontos javaslatcsomagját az európai magyar családokért”.

A DK elnöke ezzel Orbán „családvédelmi akciótervére” reagált. Gyurcsány szerint a Fidesz családpolitikája „nemcsak hogy nem eredményes, hanem kifejezetten kudarcos”.

„Jól ismert tény, hogy háború idején kevesebb gyerek születik”

– jelentette ki Gyurcsány, hozzátéve: Orbán Viktor 2010 óta háborúban áll a fél világgal, Európával, valamint a vele egyet nem értő legalább két és félmillió magyarral.

Éppen ezért békét kell teremteni, mert békében több gyerek születik – közölte a DK elnöke.

Gyurcsány szerint „aki azt hiszi, hogy az emberek adókedvezményekért és lakástámogatásért ölelik meg egymást, és vállalnak gyermeket, az semmit sem ért az emberi lélek rejtelmeiről”.

Véleménye szerint a gyerekvállaláshoz biztos jövő, nyugodt hétköznapok kellenek, ezt viszont tönkre tette a Fidesz az elmúlt években.

A DK elnöke közölte:

először a megszületett embereket kell segíteni, mert ők már élnek,

majd bejelentette a DK 7 pontját:

1. Vissza kell vonni a rabszolgatörvényt, mert ahol napi 8 helyett 10 órát vagy öt helyett hat napot kell dolgozni, ott nem lesz nagy gyermekvállalási kedv.

2- Meg kell hosszabbítani a kilakoltatási tilalmat és meg kell szüntetni azt az állapotot, hogy kisgyerekes családokat fedél nélkül lakoltathatnak ki, erre törvényi garancia kell.

3. Számítson munkaviszonynak az otthonápolás, és legalább a minimálbért fizessék érte.

4. Legalább 50 százalékkal meg kell emelni a családi pótlékot, mert ez az a támogatási forma, ami mindenkihez eljut. Gyurcsány azt mondta, ezt utoljára az ő kormánya emelte meg.

5. Be kell tölteni az össze házi- és gyermekorvosi körzetet, és egy lépcsőben másfélszeresére kell emelni az egészségügyi dolgozók bérét, hogy csökkentsék az orvosok és nővérek elvándorlását.

6. Oktatási reformra van szükség: felvételi keretszámok növelése, tandíj csökkentése vagy eltörlése.

7. Minimális közmű ellátást alanyi jogon mindenkinek ingyen kell adni. Gyurcsány szerint ennek alapvető emberi jognak kellene lennie.

A plusz egy pont pedig, amit a DK fontosnak tart, a már említett béke.
.

Videó:

Sajtótájékoztatón mutatom be a Demokratikus Koalícó 7+1 pontos javaslatcsomagát az európai magyar családokért.A gyermekvállaláshoz biztos megélhetés és nyugodt légkör kell!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2019. március 4., hétfő

(Index / MTI / Demokratikus Koalíció)

Add tovább cikkünket, hogy mindenkihez eljusson!

Valódi Hírek