Friss: Orbán idiótáknak nevezte azokat a jobboldaliakat, akik most kritizálják őt a Néppártban

Agyrém.

Interjút adott Orbán Viktor a német Welt am Sonntagnak, amelyben

a baloldal hasznos idiótáinak

nevezte azokat a jobboldali politikusokat, akik bírálják a Fideszt és a kizárását követelik az Európai Néppártból, miután a magyar kormány gyűlöletkeltő plakátkampányt indított a saját (!) pátcsaládjába tartozó Jean-Claude Juncker ellen.

Orbán azzal kezdte a beszélgetést, hogy elutasította a gondolatot a Fidesz kizárásáról. Ez az ötlet szerinte valójában a baloldal támadása, hogy gyengítse a konzervatív pártcsaládot.

„Ha mi nem leszünk, akkor az olaszokat és az osztrákokat fogják támadni. Ezt szalámitaktikának hívják” – magyarázta.

Ezután naivitással vádolta meg azokat a kritikusait, akik az Európai Néppártból bírálják őt.

Bár a magyarországi plakátkampányt az elmúlt napokban már elítélte

  • Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke,
  • Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje,
  • valamint Annegret Kramp-Karrenbauer, a Merkel-féle CDU elnöke is,

Orbán Viktor most mégis azt mondta:

„Nem mindenki érti ezt, de a politikai irodalomban Lenin őket nevezte hasznos idiótának. Azt hiszik, hogy egy szellemi küzdelmet vezetnek, valójában azonban mások, az ellenfeleink politikai érdekeit szolgálják.”

A Welt am Sonntag vissza is kérdezett, hogy a kereszténydemokratákra gondolt-e, amire Orbán azt válaszolta: igen, ha azokról van szó, akik meg akarják osztani az Európai Néppártot.

Az interjúban Orbán elmondta azt is, hogy a mostani plakátokat március 15-én leszedik, Jean-Claude Junckert „nyugdíjazzák”, de a kampány következő fázisában a helyét átveszi Frans Timmermanns, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) a csúcsjelöltje.

NYF-kommentár: Tehát Timmermans lesz a fideszes hazudozás és gyűlölet új célpontja, mindezt közpénzből kampányolva. Gratulálunk.

(Welt am Sonntag / 168 Óra / Nyugati Fény)

Valódi Hírek