Balhé a Music FM irodájánál: Lecserélték a zárat, a biztonsági őrök nem engedik be a dolgozókat

Orbánék tegnap éjfélkor némították el a népszerű rádiót, ma már a személyes dolgaikért sem engedték vissza a dolgozókat.

Botrány alakult ki pénteken az előző éjszaka elnémított Music FM rádiónak helyt adó GTC Duna Tower irodaházban – értesült a Média1 médiaügyi szakportál.

Az épületbe belépni kívánó, illetve bent tartózkodó rádiósokat biztonsági őrök vezették ki az épületből, sőt még a rádió vezérigazgatóját, Kiss Anikót sem engedték belépni a Music FM irodájába.

A portál értesülése szerint az áramot lekapcsolták, a belépőkártyákat letiltották, a vezérigazgató pedig nem tud kiállni a céges autóval, mert az irodaház biztonsági személyzete megakadályozta, hogy lejusson a mélygarázsba.

Nem tudják elszállítani a technikai berendezéseket sem, így a bontási munkálatokkal nem tudnak haladni – írja a lap.

Sokáig a rádió vezérigazgatója, Kiss Anikó sem jutott be az irodába, majd végül biztonsági őrök kíséretében mégis felengedték, így személyesen is megtapasztalhatta, hogy az irodában már nincsen áram, valamint a zárat is lecserélték.

A GTC Duna Tower épülete, ahol a Music FM irodája is található

„Mi az éjszaka, a rádió lekapcsolásakor csak felvettük a kabátunkat, elmentünk egy étterembe, és minden mást ott hagytunk, beleértve a személyes tárgyainkat is. Nem gondoltuk volna, hogy Magyarországon ilyesmi is előfordulhat, hogy nem juthatunk vissza a saját dolgainkért, és így megaláznak bennünket.”

– nyilatkozta Kiss Anikó.

A vezérigazgató a Media1-nek elmondta azt is: a Music FM rádiót működtető Prodo Voice Studio Zrt. a GTC nevű irodaházzal abban állapodott meg, hogy a rádió sugárzása február 7-ig folyamatos lesz, majd a munkatársak egy része még néhány hétig marad, és csütörtök után kerítenek sort a technikai berendezések elszállítására is.

Kiss Anikó szerint 10 millió forint körüli óvadékuk, azaz 3 havi bérleti díjuk van letétben a Váci úti GTC irodaház üzemeltetőjénél.

Frissítés: A GTC illetékese azt mondták a vezérigazgatónak, hogy valójában a Music FM védelmében végeztek zárcserét. Kiss Anikót végül a mélygarázsban lévő autójához odaengedték, de közölték a munkatársakkal, hogy már ne álljanak be többé.

A rádió elnémítása miatt a Music FM hallgatói egyébként szombat estére tüntetést szerveztek a Médiatanács Ostrom utcai épülete elé.

A rádió kivégzésének okairól bővebb cikkünket itt találod:

Itt a vége, Orbánék elnémítják a MusicFM-et – Napjai vannak hátra a népszerű rádiónak

.

Valódi Hírek