Elküldték a bánatba Boross Pétert az ellenzéki férfiak, miután a szenilis horthysta a nőket primitívezte

Nem maradt reakció nélkül a tahóság.

Ahogy arról beszámoltunk: Boross Péter egy tegnapi Magyar Nemzet-interjúban az ellenzéki politikusnőket leprázta (bővebben itt).

A tahó gesztusra válaszul az ellenzéki férfiak közös közleményben álltak ki női párttársaik mellett, melyet változtatás nélkül közülünk:

Boross Péter maga a gyalázat

A volt miniszterelnök nem a női képviselőket, hanem elsősorban önmagát minősítette az újraindított Magyar Nemzetnek adott interjúban. Boross Péter nem az ellenzéki nőket, hanem az egykor patinás lap szellemiségét, és a kereszténydemokraták táborát gyalázta meg nem túl férfias mondataival.

Boross Péternek egyetlen szava sincs, amikor egy kormánypárti politikus eltöri felesége orr- és járomcsontját, de primitívnek nevezi a női képviselőket, ha jogosan kiállnak a választókért.

Boross Péter személyesen is élen járt afféle kijelentések megfogalmazásában, mint hogy szingli adót kellene bevezetni vagy, hogy a nő egy helyen nem helyettesíthető: a szülőszobában.

Egy olyan politikus, akinek politikai közössége kifejezetten érdekelt a nők hátrányos megkülönböztetésének fenntartásában és nap, mint nap tesz azért, hogy a magyar társadalom több mint fele mind jogilag, mind társadalmilag, mind a közbeszéd szintjén hátrányokat szenvedjen, alaptalanul beszél politikai kultúráról.

Az ellenzék női képviselői kiálltak a nők és a gyermekek elleni erőszak visszaszorításáért, az Isztambuli Egyezmény ratifikációjáért, és azért, hogy a Lanzarote-i Egyezményt végrehajtsa Magyarország.

A képviselőtársnőink folyamatosan dolgoznak a hátrányos megkülönböztetéstől szenvedő társadalmi csoportokért, és azért, hogy ebben a társadalomban minden honfitársunknak megbecsült helye legyen.

Szakmai munkájuk mind a bizottságukban, mind szakpolitikai síkon megkérdőjelezhetetlen: honvédelem, gazdaságpolitika, költségvetés, Európai Unió, szociális-, oktatási-, kulturális- intézményrendszerek tárgyában is kivételesen értékes munkát végeznek mindannyian.

A magyar társadalomnak szüksége van erős nőkre az ellenzék sorain belül is. Egy igazi férfi soha nem beszél így a nőkről. Egy ilyen interjú után jó oka van mindenkinek arra, hogy a volt miniszterelnök helyett is elszégyellje magát.

Harangozó Tamás, MSZP

Kocsis-Cake Olivio, Párbeszéd

Molnár Csaba, Demokratikus Koalíció

Csárdi Antal, Lehet Más a Politika

Kepli Lajos, Jobbik Magyarországért Mozgalom

Sermer Ádám, Liberálisok

Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők

.

Kapcsolódó cikkünk:

Az ellenzéki politikusnőket leprázta, primitívezte Boross Péter

.

Valódi Hírek