Orbán fogorvosán keresi a közpénzt egy volt olimpikon a triatlon szövetségnél

Az edző szerint folynak el ide-oda a pénzek a szövetségtől.

A Magyar Triatlon Szövetségnél (MTSZ) a múlt év végén, a három olimpián induló, jelenleg edzőként dolgozó Kuttor Csaba „Látlelet” címmel nyilvánosan felsorolta, szerinte miért van válságban a sportág – írja a hvg.hu.

Az MTSZ-t 2014 óta Bátorfi Béla vezeti, akit csak mint Orbán Viktor fogorvosát szoktak emlegetni. Kuttor úgy látja, hogy miközben egyre több pénz érkezik a szövetségbe és folyik el vitatható megbízásokra és költésekre, addig a versenyzők és az edzők anyagi áldozatokat hoznak, hogy sportolhassanak.

Bátorfi Béla

Kuttor kikérte az adatokat a közpénzfelhasználásról és többféle gyanús költésre bukkant. Irreálisan magasnak tűnő, milliós ügyvédi megbízásokat, furcsa tanácsadói díjakat, és szerinte olyan

nagy értékben vettek versenyrendezési eszközöket – például kordonokat –, ami érthetetlen.

A sportágban az is feszültséget gerjesztett, hogy Bátorfi az üzlettársát kinevezte saját elnöki tanácsadójának, akinek a cégei megbízásokat kapnak a szövetségtől.

Kuttor szerint az AdWorth, a D & B 2001 és a York Communication meglehetősen borsos áron szolgáltatnak, de Bátorfi ezt tagadta. Mint minden mást is.

Valódi Hírek