Kapaszkodj: a Momentum politikai nyomásgyakorlása miatt sírnak Polt Péterék

Mi lesz majd, ha tüntetéskor?

Közleményben reagált a momentumosok Igazságügyi Palota elé fújt felirataira az ügyészség, amelyben politikai nyomásgyakorlást emlegetnek, de azt előtte leszögezik, hogy egy parlamenten kívüli pártról van szó.

Nagyon leszögezték: „A politikai akció kapcsán felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ügyészség az Alaptörvénynek és a rá vonatkozó törvényeknek megfelelően, az igazságszolgáltatás közreműködőjeként, függetlenül eljárva érvényesíti az állam büntetőjogi igényét.

Arra is kitért az ügyészség, hogy az „aktivisták állításával szemben, a vízzel nagyobbrészt el nem távolítható felfestés köztisztasági szabálysértés megvalósítására lehet alkalmas.” Az is kiderült, hogy az ügyészség megbízására kezdték el levakarni a feliratokat a burkolatról.

A párt által kifogásolt ügyekre is kitértek, az Elios-nyomozás megszüntetéséről azt írták, hogy azt a Nemzeti Nyomozó Iroda zárta le és igazságtalanul rótták már fel nekik többször is.

Ahogy arról beszámoltunk: hétfő este momentumos fiatalok az Ügyészség épülete elé mentek és festékszóróval felfújták az útra azokat az ügyeket, amelyekkel egy demokráciában foglalkoznia kellene Polt Péteréknek.

Az ügyészség teljes közleményét itt találod.

Valódi Hírek