Ritka pillanat: Gátlástalan Orbán-talpnyalásért meszelte el a bíróság a TV2-t

Túltolták az agymosást, ez már a bíróságnak is sok volt.

„Európa-szerte Orbán Viktort éltetik a közösségi oldalakon. Bár az Európai Parlament ma megszavazta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, a sikert mégis a magyar miniszterelnök érte el”

– így konferálta fel Gönczi Gábor a TV2 „Tények” riportját a Sargentini-jelentésről tavaly szeptemberben.

Az anyagban elhangzott, hogy „a magyarok hősként tekintenek Orbán Viktorra”, emellett több fideszes politikus is megszólalt, ellenzéki vélemények viszont egyáltalán nem hangzottak el.

Ujhelyi István (MSZP) ezek után elküldte közleményét a TV2-nek, ám ott arról nem voltak hajlandóak beszámolni.

A képviselő ezért először a Médiatanácshoz fordult, ám a Fidesz-bábokból álló testület szerint megvalósult a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye azáltal, hogy bemondták a Tényekben, hogy Ujhelyi miként szavazott.

Ujhelyi azonban megtámadta a Médiatanács határozatát a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, ahol most jogerősen kimondták, hogy meg kell semmisíteni a Médiatanács határozatát, és új eljárásban kell dönteni a kérdésben.

Azaz a bíróság szerint a TV2 „Orbánt éltetik Európa-szerte” című riportja nem tájékoztatta kiegyensúlyozottan a közönséget, és a Médiatanácsnak is határozatban kellene ezt megerősítenie 15 napon belül.

Az Ujhelyit képviselő ügyvéd szerint, ha a Médiahatóság tartja magát korábbi álláspontjához, azzal „fekete-fehér papírjuk lesz arról, hogy kevésbé az Alaptörvény szerint működik a hatóság”.

Ha a Médiatanács is kimondja, hogy kiegyensúlyozatlan volt a TV2 beszámolója, akkor feltehetően arra kötelezik majd a TV2-t, hogy olvassák fel Ujhelyi közleményét a tévében.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek