És igen, tudják fokozni a nyugdíjkáoszt: a posta sem kézbesíti időben a járandóságokat (frissítve)

Két nappal később kezdik kihordani a nyugdíjakat.

(Frissítés: Az index nyomán korrigáljuk cikkünket: a postai kézbesítésben nem lesz csúszás. A félreértést az okozta, hogy az államkincstár egy korábbi közleményében azt írta, „a postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el”, azonban mint azt a Magyar Postától a portál megtudta, ez nem jelenti azt, hogy a kézbesítés is ezen a napon kezdődik. Hétfőn csak a postához indul el az utalás, a nyugdíjasok – az eredeti tervnek megfelelően – szerdán kezdik el megkapni a pénzüket.)

Közleményben tudatta szombaton a Magyar Államkincstár, hogy „a nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta január 16-án, szerdán kezdi meg”.

Az index azonban kiszúrta, hogy tegnap az Államkincstár még azt közölte, hogy „a postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el”.

Vagyis hétfő helyett szombaton kezdik kézbesíteni

azok nyugdíját, akik nem bankszámlára kapják.

Mint ismeretes, a héten fennakadások voltak a nyugdíjak folyósítával, miután adminisztratív hiba miatt nem kezdték el időben átutalni a járandóságokat. A DK a krízishelyzet ellenére már kora délután bezárt Nyugdíjfolyósító Intézet előtt tiltakozott.

Valódi Hírek