Orbán mai dumája után a Fidesz kizárását kéri a Európai Néppártból Molnár Csaba

Manfred Weberhez fordult a DK európai képviselője.

Orbán Viktor a mai sajtótájékoztatóján arról beszélt: az lenne kívánatos, ha az EP-választás után az Európai Parlamentben a „migrációellenes” pártok, az Európai Bizottságban pedig a „migrációellenes” biztosok lennének többségben.

Orbán szerint a modern európai kereszténydemokrácia legjobb modelljét Brazíliában találjuk – ahol nemrég választották elnökké a szélsőjobboldali, katonai diktatúráról ábrándozó Jair Bolsonarot.

Orbán mai kijelentései miatt Molnár Csaba, a DK európai képviselője levélben fordult Manfred Weberhez, a Fidesz európai pártcsaládjának frakcióvezetőjéhez és EP-választási csúcsjelöltjéhez.

Ahhoz a Mafred Weberhez, akiről ma Orbán azt nyilatkozta, hogy „bepalizták a CEU ügyében”.

Molnár szerint az európai magyarok ugyanis joggal kíváncsiak arra, mit szól Weber a magyar miniszterelnök nézeteihez, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a Néppárt migrációs politikájával és kereszténydemokrata értékeivel.

„Remélem, hogy a mai Orbán-nyilatkozat után a Néppárt eddig hezitáló vezetői is tisztán látják: Orbán helye nem a kereszténydemokrata pártcsaládban, hanem a 20. századi történelem legsötétebb idejéből ismerős szélsőjobboldalon van. Ezért a Fideszt ki kell zárni az Európai Néppártból!”

– zárja közleményét a DK politikusa.

Valódi Hírek