Közösen követelik az ellenzéki pártok, hogy folytassák a parlamenti vitát a rabszolgatörvényről

De már Lezsák Sándor nélkül.

Az ellenzéki pártok közös ellenzéki beadványban kérik az Igazságügyi Bizottság elnökét, hogy mondja ki: nem zárult le a rabszolgatörvény általános vitája, és folytassák azt, de immár Lezsák Sándor nélkül.

Emlékezetes, a fideszes levezető elnök egy hete önkényesen, sorra némította el az ellenzéki képviselők mikrofonjait (botrányos videó itt).

A brutális törvénymódosítás miatt tüntetés szerveződik szombatra, erről részletek itt.

Az ellenzéki pártok közös közleményét változtatás nélkül idézzük:

Az ellenzék éppen egy hete akarta a parlamentben hosszasan számonkérni a Fideszt a rabszolgatörvény miatt, amikor Lezsák Sándor, a fideszes levezető elnök a javaslat általános vitáján kikapcsolta az ellenzéki képviselők mikrofonjait, megvonta a szót, majd lezárta az ülést.

A DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP és az ülésen részt vett független képviselő, Szél Bernadett közös beadványban követelik Vejkey Imrétől, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnökétől, hogy a Bizottság mondja ki: a rabszolgatörvény általános vitája nem zárult le, azt a következő ülésen folytatni kell, de már az ellenzéki képviselőket jogsértően elhallgattató Lezsák Sándor nélkül.

Mindegyik ellenzéki képviselő a magyar nép döntése jogán van ott a parlamentben, aki minket el akar hallgattatni, az a magyar népet akarja elhallgattatni.

Vadai Ágnes
DK

Harangozó Tamás
MSZP

Staudt Gábor
Jobbik

Demeter Márta
LMP

Szabó Tímea
Párbeszéd

Szél Bernadett
független

Valódi Hírek