A Fodor-párt senkihelyettese levelet írt Fekete-Győr Andrásnak

A nulla százalékos parazitapárt üzenget azoknak, akik legalább a 2 százalékot elérték saját jogon.

A nulla százalékos „Magyar Liberális Párt” (haha) főpolgármester-jelöltje (hahaha), Sermer Ádám levelet intézett a Momentum elnökéhez, Fekete-Győr Andráshoz az MTI-n keresztül.

A Fodor-féle kamupárt emberének levelét változtatás nélkül közöljük alább.

Sermer Ádám (balra) és Fekete-Győr András (jobbra)

„Tisztelt Fekete-Győr András,

Kedves András!

Először is, hadd gratuláljak a Momentum európai liberális frakcióhoz (ALDE) való csatlakozásához. Fontosnak tartom azonban, hogy ezzel kapcsolatban felhívjam a figyelmedet néhány fontos problémára. Elvégre úgy tűnik, a következőkben hasonló célokért, egy sokkal liberálisabb Magyarországért fogunk küzdeni.

Nem győzöm hangsúlyozni, mekkora öröm számomra, hogy a továbbiakban végre nem egyedüli szereplőként fog küzdeni a Magyar Liberális Párt a liberális értékekért.

A főpolgármesteri jelöltségemet illetően tettél néhány kijelentést, melyekkel csak részben tudok egyetérteni. Először is, az ismeretlenségemet érintő gondolatodat nagy tisztelettel dicséretnek veszem. Tudomásom szerint pontosan a Momentum az a párt, ami sok egyéb szempont elé helyezi a politikai generációváltás szükségességét.

Generációváltás pedig sosem lehetséges régi, jól bejáratott „arcokkal” a frontvonalban, ahhoz szükség van a kezdetben ismeretlen, lelkes fiatalokra, mint te, vagy én, és még sokan mások a magyar közéletben.

Azzal is egyet tudok érteni, hogy most még nincs győztes ellenzéki jelölt. Ahhoz, hogy végül legyen, nagyon sok feltétel teljesülésére lesz szükség a következő időszakban, bármely (akár én magam) jelölt majdani indulása esetén. Azt is csak megerősíteni tudom, hogy az ellenzék valóban többségben van Budapesten.

Éppen a fentiekből és a korábbi választási eredményekből következik viszont néhány fontos logikai lépés:

A messiás-keresés nem vezet sehova, nincsenek csodafegyverek, csak kitartó, következetes munka. Egyszerűbbnek tűnik mindig egy »jó« nevet találni, mint következetes, tartalmi politizálást folytatni, – tudom.

De liberálisan gondolkodó budapesti polgárként szerintem mégis arra van inkább szükség, hogy a többségben lévő ellenzék élén egy olyan személy álljon, aki egy a szavazók – a budapesti polgárok – közül.

Budapestnek nem olyan főpolgármesterre van szüksége, aki óriási rutinnal és vasmarokkal rendet tesz, hanem olyanra, aki érti, érzi a főváros problémáit. Olyanra, aki nem gátolja az innováció és a 21. század térnyerését, aki hagyja a polgárokat élni, aki képes Budapest és az itt élő polgárok önállóságát megőrizni az állampárt neheztelésével szemben is.

A lényeg nem a személy kilétében, hanem a tartalomban rejlik. Tartalom nélkül a legismertebb név is üres marad. Tartalom nélkül több párt együttműködése is üres marad. Tartalom nélkül a választópolgárok nem fognak hitelesnek találni semmilyen ellenzéki együttműködést sem. Láthatjuk az országgyűlési választások eredményeit…

Megfelelő tartalommal viszont a legismeretlenebb jelölt is legyőzheti Tarlós Istvánt, hiszen, ahogy te is mondtad, alapvetően az ellenzék (legalább szavazók szintjén) többségben van a fővárosban.

A főpolgármesteri kampányom alapvetően liberális. A tartalmi vázzal az ALDE-hoz való csatakozás alapján sem neked, sem a mögötted álló szervezetnek nem lehet problémája. Erre az elméleti vázra egy olyan kidolgozott gyakorlati program épül, amely minden budapesti polgár érdekét szolgálja, és amelynek főpillérje az úgynevezett City-koncepció, ami a belvárosi és a külső területeket érintő problémák szegmentálásának, áthidalásának lehetőségét hordozná magában.

Szintén fontos pillér a közvetlen demokrácia erősítése. Helyi népszavazásokon és egyéb lokális fórumokon keresztül vonnám be a budapesti polgárokat az őket közvetlenül érintő kérdések eldöntésébe. A modern, innovatív, városi megoldások ösztönzése is kiemelt szerepet kap, mely többek között a megosztáson alapuló gazdasági modellek tisztázását, engedélyezését és ösztönzését, a digitalizáció terjesztését, a környezetbarát közlekedési formák fejlesztését foglalja magába.

A három főpilléren túl a programom sok hasznos konkrét lépést is tartalmaz, ezeknek részletes bemutatására bőségesen elegendő lesz az előttem álló néhány hónap.

Részemről világos és egyértelmű a tartalom, abban viszont még csak bízni tudok, hogy lesz annyi belátó képessége minden ellenzéki pártnak, hogy a tartalomra és a potenciális együttműködésre helyezze végre a hangsúlyt a messiás – a csodafegyver keresgélése helyett. A budapesti polgárok, azaz a választók ezt meg fogják hálálni.

Üdvözlettel,
Sermer Ádám”

(MTI-OS)

Valódi Hírek