Angol nyelvű luxus-teniszakadémiát építenek Seszták Miklós városába, jakuzzi is lesz

Ideje, hogy Kisvárdából tenisz-nagyhatalom legyen!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városnak eddig nem sok köze volt a teniszhez, valószínűbb, hogy inkább Seszták Miklós a húzónév a sportkomplexum beruházására. Az Index bukkant rá a nagyívű beruházásra.

Lesz itt minden: klubépület, sok teniszpálya, bentlakásos kollégium 48 főre.

Íme a látványterv (a kép kattintásra nagyítható):

Fotó: Aspectus Architect

Ja, és az egész angol nyelven fog menni. Budapesttől 290 km-re, az ukrán határ mellett erre biztosan kifejezetten nagy szükség van.

Az építtető Alkossunk Várost Alapítvány az előző ciklusban is kedvencek közé tartozott, Seszták minisztersége idején több mint 2 milliárd forint uniós támogatást nyert el kisvárdai projektet finanszírozására.

A közbeszerzést egy nyírturai cég, a Kermi-Szolg Kft. nyerte október végén

bruttó 3 milliárd forintért,

ami a portál szerint épp kétszer akkora összeg, mint amit a kormány erre a célra eredetileg elkülönített.

Ambíciózus projekt egy tavaly alakult, alig 1,8 milliós forgalmú, három főt foglalkoztató építőcég számára, igaz a cég állítólag a

Seszták bizalmasaként ismert Balogh Sándorhoz kötődik, ami talán segíthet majd az előrelépésben.

Hogy az ár sok vagy kevés, azt nehéz eldönteni, de az októberben átadott pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia nettó 2,5 milliárdba került, a hozzá tartozó 60 fős kollégiummal és tantermekkel (bő 1800 négyzetméteren), szabadtéri kosárpályákkal és egy 3850 négyzetméteres sportcsarnokkal, amiben keresztben elfér 3 kosárpálya, és van benne egy 1320 fős lelátó is.

A legdurvább a történetben az, hogy torna- és konditerem nem épül a növendékek edzéseihez, „az akadémia vendégei és tulajdonosai részére nyújt kikapcsolódási lehetőséget biztosító” klubépületben viszont lesz

medence, wellness-blokk és egy 10 milliós értékű jakuzzi is.

A „klubépületet” a terv szerint úgy építik fel, hogy a mindennapos forgalom ne zavarja a kikapcsolódni érkező vendégeket.

 

Valódi Hírek