Becsicskultak a Fidesznek a szakadár ex-jobbikosok – Volnerék leszavazták az Európai Ügyészséget

A Fidesszel együtt szavazta le az Európai Ügyészséghez történő csatlakozást az a négy ellenzéki képviselő, akik áprilisban még a Jobbik színeiben jutottak be a parlamentbe, de mára kiléptek a pártból és a frakcióból is.

A dolog pikantériája, hogy a javaslatot éppen volt pártjuk, a nem is olyan régen még EU-ellenes Jobbik nyújtotta be, “Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás szükségességéről” címmel.

Az uniós pénzek ellenőrzésére hivatott szervezet ellen szavazott – a Fidesz-KDNP-vel egyetemben – Dúró Dóra, Apáti István, Volner János és Fülöp Erik ex-jobbikos képviselők.

A négy képviselő egyébként pontosan azzal indokolja az elutasítást, amivel az agyhalott Fidesz-propaganda is szokta:

sérti Magyarország szuverenitását.

Ez azonban nyilvánvaló hülyeség, hiszen az Európai Ügyészség csak az uniós pénzek felhasználását ellenőrizné.

A fantasztikus négyest viszont ez nem hatja meg, Apáti István például FB-posztjában hosszasan értekezik vérről-verítékről, Szent Istvánról, magyarságról, majd arra lyukad ki, hogy az Unió egy diktatórikus szervezet, amely korlátozza Magyarország függetlenségét, ezért a képviselő elutasítja a szorosabb integrációt.

Ezt akár Pacal Szilárd is mondhatta volna.

Ehelyett – Romániához hasonlóan – saját, a magyar parlamentnek alárendelt korrupcióellenes ügyészséget javasolnak,

amely nyilván borzasztó hatékonyan eredne a Mészárosok, Tiborczok és Garancsik nyomába, pláne 2/3-os Fidesz uralom alatt. Életképes ötlet, na.

Orbánék észjárása szerint a nemzeti szuverenitás része az is, hogy oligarcháik szabadon, nyakló nélkül lophassák el az uniós – és magyar – forrásokat, ezért nincs is semmi meglepő abban, hogy elutasítják a közös ügyészséget, elvégre nem akarnak sittre kerülni.

Hogy az ex-jobbikosok ellenzékiként valójában miért szavazták le az uniós ügyészséget nem tudjuk, de figyelemre méltó, hogy a hírek szerint hamarosan képviselőcsoportot, netán frakciót alakíthatnak a Jobbik-árvák, élükön a széljobbos Mi Hazánk Mozgalom vezetőjével Toroczkai Lászlóval.

Ehhez pedig, ugye, a Fidesz “engedélye” kell. És most akkor lehet matekozni az összefüggésen.

(via zsúrpubi)

Valódi Hírek