Friss: Tüntetni fognak holnap a CEU-ért, több ezren vonulnak az utcára – Itt vannak a részletek

Orbánék Bécsbe üldözik az egyik legnívósabb egyetemet, itt a reakció.

Csütörtökön jelentette be Michael Ignatieff, a CEU rektora, hogy a magyar kormány azt közölte az amerikai nagykövetséggel: nem írják alá a szerződést a CEU működéséről.

Ha ezt december elsejéig nem teszik meg, akkor a CEU Bécsbe teszi át a központját, és 2020-tól hivatalosan is osztrák egyetem lesznek.

A fejlemények miatt a fiatalok máris tüntetést szerveznek az interneten.

Holnap, azaz pénteken 18:00 órától utcára várnak mindenkit, aki tiltakozik Orbánék barbár lépése ellen.

A tüntetés Facebook-oldalát itt találod.

Az esemény leírásában az áll:

2018-ra eljutottunk oda, hogy a saját kormányunk akar elüldözni minket a hazánkból. Elüldözik a tudást, és vele magyarok százezreit, hogy azok Magyarország helyett más országokat vigyenek előbbre. Felégetik a jövőnket, és a csőd szélére sodorják Magyarországot.

És most elüldözik Európa egyik legjobb egyetemét is, a CEU-t. Mert félnek a tudástól, és mert félnek a kritikusan gondolkodó emberektől.

Ott, ahol a kormány egyetemeket üldöz el az országból, egyetemi szakokat tilt be, oktatókat lehetetlenít el, ott semmi és senki nincs biztonságban. Nem ülhetünk ölbe tett kézzel, mert bárhol utolérhetnek, bárhova utánunk nyúlhatnak. Bármit lerombolhatnak, ami az útjukba kerül.

Nekünk, magyar fiataloknak választanunk kell: hagyjuk magunkat elüldözni, vagy kezünkbe vesszük a sorsunkat, megszervezzük magunkat, és a történelem szemétdombjára száműzzük ezt a rezsimet.

Mutassunk meg, hogy nem félünk. Mutassuk meg, hogy nem adjuk a CEU-t. Mutassuk meg, hogy nem adjuk a jövőnket, és mutassuk meg, hogy nem vehetik el az országunkat!

➡️ Találkozzunk pénteken 18:00 órakor a CEU előtt, a Nádor utca 9-nél.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek