Németh Szilárd 3000 nézőt fog ingyen buszoztatni és etetni a birkózó világbajnokságon

Nehogy üresen maradjanak a székek, a birkózó szövetség háromezer ingyenjegyet oszt szét, és még az utazást és az étkezést is fizeti.

Október 20-28. között két és fél milliárd forintból birkózó világbajnokságot rendez kis hazánk.

Az alkalomra a Németh Szilárd által elnökölt Magyar Birkózó Szövetség nem akárhogy készül: október 21-re és 27-re, a világbajnokság két kiemelt versenynapjára 60 darab 47 fős buszt küld tagszervezetei számára. – vette észre a napi.hu.

Ez a két nap azért fontos, mert a nyitónap nemzetközi szinten is kiemelt figyelmet kap, 27-én pedig Thomas Bach NOB-elnök is a helyszínre látogat – mégsem fogadhatják üres széksorok.

„Az érintett versenynapok során az egyesületek résztvevői számára ingyenes belépőt, szurkolói csomagot és hidegcsomagos étkezést biztosítunk”áll a szövetség felhívásában.

Az eseményre amúgy 2000-4000 forintba kerülnek a jegyek a Sportaréna oldala szerint, 21-ére már nincs is jegy, ellenben a többi napra még bőven lehet ülőhelyet találni a lelátón.

Németh Szilárd szerdán arról beszélt, hogy a jegyértékesítés jól halad.

Eddig 40 ezer belépőt adtak el, a Magyar Nemzeti Bank pedig külön az eseményre kétmillió darab 50 forintos pénzérmét bocsátott ki.

A buszoztatás egyáltalán nem idegen a Fidesztől: például Orbán ünnepi beszédére, vagy legutóbb a békementre hozatták a résztvevőket ingyenbusszal. Mármint adófizetői pénzből.

A rendezvény körüli teendőkkel kapcsolatban ugyan írtak ki közbeszerzést, de csupán egy ajánlattevő jelentkezett, tehát a 2,5 milliárdos becslés a végére akár sokkal több is lehet, ha mondjuk a vizes világbajnokságból indulunk ki.

Ott volt olyan nap, hogy 873 millióval drágult a rendezvény, és csak a nyitóünnepségre sikerült elverni 3,4 milliárdot.

Nem hiába a mondás: arra van pénz, amire akarjuk.

Valódi Hírek