Friss: Hivatali vesztegetés miatt feljelentették a luxusrepülőző Orbán Viktort

Betelt a pohár.

A Demokratikus Koalíció (DK) hivatali vesztegetés, illetve hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújával feljelenti Orbán Viktort arra hivatkozva, hogy a kormányfő Garancsi Istvánnak, a Mol-Vidi FC tulajdonosának vendégeként luxusrepülővel utazott a futballcsapat külföldi mérkőzéseire.

Rónai Sándor, a párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján közölte azt is, a DK

vagyonnyilatkozat-tételi eljárást

is kezdeményez a miniszterelnökkel szemben.

Hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt Homolya Róbertet, a MÁV Zrt. vezetőjét is feljelentik.

A politikus az Átlátszó.hu tényfeltáró cikkére hivatkozva azt mondta, hogy a korábbi közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, illetve Szíjj László, a több állami útépítési pályázaton is nyertes Duna Aszfalt tulajdonosa együtt nyaralt az Adrián egy jachton, amelyről Rónai Sándor azt állította, hogy Mészáros Lőrincé.

A DK szóvivője úgy fogalmazott: nem először derült fény a MÁV és Mészáros Lőrinc gyümölcsöző kapcsolatára, mert a vasúttársaság korábban ötszázmillió forintért rendelt ásványvizet az üzletember érdekeltségébe tartozó cégtől.

Egy európai demokráciában elképzelhetetlen lenne, hogy egy állami cég vezetője egy olyan vállalkozó jachtján nyaral, akinek az általa vezetett cég több száz millió forintos megbízatást adott

– jelentette ki Rónai Sándor.

Valódi Hírek