Gyorshír: Egyszerre felmondott 12 tanár egy budafoki gimnáziumban

Mindenki őrizze meg a pánikját, nyugalomra semmi ok!

Tizenkét pedagógus, vagyis a tanári kar negyede mondott fel a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban – adta hírül az Eduline.hu oktatási szakportál pénteken.

Van olyan osztály, amely az osztályfőnökét veszítette el, elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.

A budafoki Budai Nagy Antal Gimnázium

A legtöbben a XXII. kerület más iskoláiban helyezkedtek el, de mentek tanárok távolabbi gimnáziumokba is.

A lap úgy tudja, az iskola igazgatója kijelentette: élni fog a két hónapos felmondási idő „ledolgoztatásával”, vagyis vannak olyan pedagógusok, akik emiatt jelenleg még a gimnáziumban tanítanak – hiszen míg a helyükre nem tudnak új kollégát felvenni, addig is meg kell tartani az órákat.

Az Eduline-nak nyilatkozó szülők elsősorban az igazgatót teszik felelőssé a kialakult helyzet miatt, szerintük ugyanis a tanárok eddig is nehezen tudtak vele együtt dolgozni.

Manolovitsné Erdőközi Orsolya 2015-ben annak ellenére kapta meg az igazgatói széket, hogy kinevezését szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány is elutasította.

Az igazgatónő nem reagált a lap megkeresésére.

Valódi Hírek