Karafiáth Orsolya azon sopánkodik, hogy csúnya dolog lehülyézni a Fidesz-szavazókat, de eddig pont ő maga tette

Nehéz követni az írónő gondolatmenetét.

„Lehülyézni a Fidesz-szavazókat, az nem vezet sehova” – ezzel a címmel jelent meg Karafiáth Orsolya mai (2018. szeptember 9.) cikke a 24.hu-n.

Ebben azt írja:

„Ha csuklóból lehülyézzük az összes Fidesz-szavazót, nagy a baj. Egyrészt nem visz előre, másrészt morálisan is elfogadhatatlan. Nem szabad felülni ennek a leegyszerűsítő elképzelésnek.”

Kár, hogy az írónő elfeledkezik arról az aprócska tényről, hogy eddig ő maga hülyézte őket a legváltozatosabb módon (nem is teljesen ok nélkül – a szerk.)

Csak egy gyors gyűjtés Karafiáth Orsolyától a közelmúltból:

„És beveszik ezt is. Be hát. Mert a lesoványodottakon könnyű uralkodni. És ezt szellemi értelemben is mondom. Ugyanis csak a lakosság negyven százalékának van érettségije. És mifelé megyünk? (.. ) Gyakorlatilag félanalfabéta emberek országa lettünk, a szavazópolgárok nehezen értelmeznek még egy nyomtatványt is, képtelenek eligazodni a bonyolultabb szövegeken.”

(2017. december 22.)

„És a tömeg lám, már meg is képezte a talpazatot, amire vezetőnk a saját szobrát biztosan rögzíthette. Mert ezt bizton tudja például a tömeg. Meg elhülyülni is tud. Aztán lincselni. Tömeghisztéria. Pánik. Fanatizmus.”

(2017. július 5.)

A 2018 márciusi békemenet után: „És az alapkérdés ennyi: jó hülyének lenni? (…) Egyszerre rémületes és döbbenetes volt nézni az ünnepi menetelőket. Akik a gyűlölet zászlaja alatt elhitték, hogy ők a békéért lépegetnek. (…) Gyűlölködöm, tehát vagyok. És ez a mentalitás megmutatja az ország szellemi állapotát.”

(2018. március 18.)

Slusszpoén: a békemenetelőkről szóló cikknek a címébe is ki volt emelve, hogy

„Jó hülyének lenni?”

NYF-kommentár: Nem foghat a macska egyszerre kint és bent egeret. Nem lehet egyszerre lehülyézni a fél országot, majd széplélekként azon sopánkodni, hogy ez sehova nem vezet. Melyik Karafiáth Orsolya az igazi? Az eddigi vagy a mai?

Valódi Hírek