Szakértő: Orbán felveszi a nyugati pénzt, közben keleti zsarnokságot épít

A Political Capital ügyvezető igazgatója, Krekó Péter a Népszavának adott interjút. Elmondta: az újabb kétharmad birtokában szerinte a Fidesz mostantól azt kommunikálja majd, mindenre igent mondtak a választók.

Hosszú ideig zárójelbe kerül minden olyan típusú kérdés, amely azt firtatja, hogy milyen támogatottságuk van az Orbán-kormány intézkedéseinek – hangsúlyozta az elemző, aki szerint

Az Orbán-rendszer logikájában, mentalitásában, céljaiban jóval közelebb áll akár az orosz, akár a török kormányhoz, mint a nyugat-európai kabinetekhez. Nem tartunk még az említett országok szintjén, de az irány egyértelmű.

Jelzés értékű az is, hogy nem volt még olyan miniszterelnök Magyarországon, aki annyit találkozott volna Vlagyimir Putyinnal, mint Orbán.

Krekó Péter. Forrás: maszol.ro

Orbán ezzel együtt pontosan tudja, a gazdasági stabilitás a Nyugatnak, és nem Keletnek köszönhető.

A miniszterelnök maximálisan ki akarja használni az EU előnyeit, fontos számára az uniós tagság – tette hozzá Krekó, aki szerint Orbán igyekszik majd a nyugattal való kapcsolatát javítani, és csak annyira Keletre gravitálni, amennyire az EU megengedi neki.

Valódi Hírek