Gyurcsányék az ukrán hatóságokhoz fordulnak a határ menti tömeges nyugdíjcsalás miatt

Csütörtökön a DK közleményben jelentette be, hogy az ukrán hatóságokat is be fogja vonni az ukrán nyugdíj- és szavazatbiznisz kivizsgálásába.

Az alapügyről már többször írtunk: arról van szó, hogy tömegesen jelentkeznek be ukrán-magyar kettős állampolgárok a határ menti településekre, hogy felvegyék a magyar nyugdíjat, illetve szavazni tudjanak a magyar választásokon.

Legutóbb az RTL Klub forgatott döbbenetes riportot a helyszínen: a stáb talált olyan házat Kispaládon, ahová papíron 200 (!) ukrán szavazópolgár volt bejelentve. A videót itt tudod megnézni.

Gyurcsányék most azt írják:

„A Demokratikus Koalíció szerint a kormányváltás után az új demokrata kormánynak már az első napon fel kell vennie a kapcsolatot az ukrán hatóságokkal a csalások kivizsgálásához.

A DK fel fogja mondani a Fidesz által választási csalásra használt ukrán-magyar nyugdíjegyezményt, eljárást fog kezdeményezni a fiktív címekre bejelentett ukrán állampolgárok ellen, és bíróság elé fogja állítani az ukrán nyugdíj-, állampolgársági-, és választási csalás fideszes szervezőit.”

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2018/04/04/dobbenet-az-rtl-klub-olyan-hazat-talalt-kispaladon-ahova-200-ukran-szavazo-van-bejelentve-papiron-video

Valódi Hírek