Elég volt: A minisztériumhoz láncolták magukat a DK-sok, mert Balogék megtagadták a jogerős bírósági ítéletet (+videó)

Még mindig jogállamban élünk – ugye, Török Gábor?

Ráczné Földi Judit, a DK székesfehérvári képviselőjelöltje és Rónai Sándor, a párt helyettes szóvivője az Emberi Erőforrások Minisztériumának épületéhez láncolta magát szerda délelőtt.

A DK-sok azért tiltakoztak, mert a Balog-minisztérium visszatartja a már jogerősen kiadásra ítélt felcsúti TAO-papírokat.

Az Orbán Viktor által alapított felcsúti fociakadémia nem akarta kiadni, mire költötték a TAO-pénzekből befolyt milliárdokat, ezért a DK perelt, amit meg is nyertek: tavaly februárban jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla, majd a Kúria is kötelezte Mészárosékat, hogy tegyenek eleget a DK adatigénylésének.

Ezután Mészáros Lőrinc levelet írt Földi Juditnak, mondván a kérésnek „önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni”, ugyanis a papírok az Emminél vannak, mivel a minisztérium utóellenőrzést rendelt el az alapítványnál.

A DK szerint ez csak kifogás:

„Ez az egész csak egy színjáték, hogy a választások előtt ne kelljen kiadni a nagyjából 6-8 milliárd forint elszámolásának dokumentumait, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben feljelentést tesznek hivatali visszaélés miatt.”

– közölte Földi Judit.

Videó:


.
Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek