Gyorshír: Újra rács mögé zárták Czeglédy Csabát (+videó!)

Hétfőn 30 napra újra előzetes letartóztatásba került Czeglédy Csaba – döntött a Szegedi Járásbíróság.

Czeglédyék fellebbeznek az elsőfokú döntés ellen, de ezzel gyakorlatilag lehetetlenné vált, hogy a független képviselő-jelölt érdemben részt vehessen a kampányban, illetve a választáson – írja a hvg.hu.

„Ez a jogállamiság eltiprása” – mondta Czeglédy Csaba, mielőtt elvezették a tárgyalást követően. Sok újságíró volt a helyszínen, de Czeglédyt nem engedték a médiának nyilatkozni.


.

A tárgyalásra Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Molnár Csaba is elmentek.

Gyurcsány a bíróság épülete arról beszélt: gazemberség és bűncselekmény, hogy az Orbán rendszere ellen küzdőket hamis tanúzással próbálják befeketíteni. A DK elnöke azt mondta: jogi és politikai eszközökkel is meg fognak küzdeni,

Orbánék napjai meg vannak számlálva, nem csak a hatalmukat, de a szabadságukat is el fogják veszíteni.

Czeglédy Csaba csütörtökön szabadult előzetes letartóztatásból, miután hivatalosan is országgyűlési képviselő-jelöltté vált, így megilleti őt a mentelmi jog. Aznap este Kálmán Olgánál döbbenetes részleteket mesélt el arról, hogyan próbálták rávenni, hogy Gyurcsány Ferenc ellen valljon a szabadulása érdekében. (videó itt!)

Kapcsolódó:

Botrány: Czeglédy Csabát megpróbálták rávenni, hogy valljon Gyurcsány ellen, hogy kiengedjék a börtönből (+videó!)

Gyurcsány a bíróság épülete elől üzent: Orbánék nem csak a hatalmukat, de a szabadságukat is el fogják veszíteni! (+videó)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek