Gyurcsány: Tolvaj gazemberek vezetik az országot, április 8. egy Fidesz elleni népszavazás lesz

Teltház előtt beszélt a DK elnöke.

A hódmezővásárhelyi választók elsősorban a Fidesz ellen szavaztak és sokak szemében

az április 8-i választás egy Fidesz elleni népszavazás lesz

– jelentette ki a DK elnöke pesterzsébeten tartott lakossági fórumán, kedden.

Gyurcsány Ferenc szerint a választók egy része már nem a pártok politikai múltjával foglalkozik, csak az fontos nekik, hogy a jelenlegi kormánypártok 2018-ban már ne folytathassák.

A pártelnök kiemelte: Márki-Zay Péter, konzervatív beállítottságú, ők pedig a konzervatív meggyőződésű demokratákat vitapartnernek tekintik, becsülik és velük együtt szeretnének működni.

Nem akarnak kultúrharcot, nem az a bajuk a Fidesszel, hogy konzervatív párt, hanem az, hogy „tolvajok, gazemberek, nem demokraták, az országot tévútra vezetik” – fogalmazott.

Ennek a választásnak a tétje az, hogy Orbán vagy Európa – jelentette ki. Nem lehet állandóan háborúzni a világgal, mert ez az ország már nagyon régen, Szent István idején Európát választotta, nem pedig a keleties, törzsies világot – tette hozzá.

Negyven nap van a választásig, de a Fidesznek nincs programja. Az, hogy lopnak, köztörvényes bűnözőknek jó program, de az ország vezetőitől elfogadhatatlan

– fogalmazott.

A kormánypártok magabiztossága megkopott, békemenetet szerveznek, amit a mieink búcsúmenetnek hívnak – mondta.

Gyurcsány leszögezte: a kabinet egy szót sem mondott eddig arról, hogy mit akar csinálni az egészségüggyel. Akinek van pénze, az európai szintű egészségügyi ellátást kaphat, de a többség ezt nem engedheti meg magának – közölte.

Luxuskórházat építenek Dél-Budán, miközben sok orvos és nővér hiányzik az intézményekből és az emberek nem Soros Györgytől félnek, hanem attól, hogy kórházi fertőzésben fognak meghalni – mondta a pártelnök.

Gyötrelmesen alacsonyak a bérek, sokan 80-90 ezer forintért dolgoznak, ezért törvényben kell rögzíteni, hogy a minimálbér nem lehet alacsonyabb a mindenkori létminimumnál – ismertette programjának egyik elemét Gyurcsány Ferenc.

Valódi Hírek