Kéri László: A Tiborcz-botrány lehet az a banánhéj, amin eltaknyol a Fidesz

Az elemző szerint Orbán vejének korrupciós botránya az első, amit nem fognak tudni eltussolni a Fideszben, mert az Unió nélkülük is végigviszi.

Kéri László a zsúrpubi.hu-nak adott interjút, ebből idézzük a legerősebb tételeket:

„Lett volna legalább másfél évük arra, hogy eltüntessék a nyomokat, kitaláljanak valami fedősztorit, kitermeljenek elhárító bűnbakokat, elküldjék a rokonfiút valahová Alsó-Patagóniába diplomatának, hogy ne legyen szem előtt.

Megegyezzenek csöndben az Unióval és szépen visszafizessék az eltüntetett pénzt, egyszóval, ennyi idő alatt lehetett volna ezerféle ötlettel is elhárítani a legnagyobb bajt. Azt a bajt, ami most a fejükön táncol. Aminek elviselésére láthatóan nem készültek fel, talán azért, mert az ilyen rendszerekben az ilyen súlyú problémák mindig is egyetlen ember döntésén múlhatnak csak.

És lehet, hogy Lázártól Poltig, Kövértől Vargáig mindenki arra várt, hogy a Főnök végre csináljon valamit a tarthatatlanná vált fiúcskával. És a Főnök meg csak várt…várt… várt…, és abban bízott, hogy mindezt meg lehet úszni, ezt is meg lehet úszni.

Hiszen, harminc éve már, hogy mindig mindent megúsztak.

Kaya Ibrahimtól a székházügyig, Sárazsadánytól a felcsúti stadionig, Paks II-től Matolcsyig, a vári rezidencia eszetlen költekezéseitől Rogán Tóniig, mindig és mindent. Miért éppen ezt a piti 13 milliárdot ne lehetne elfeledtetni?

És úgy tűnik, ez lesz az első olyan botrányuk, amelyet nélkülük is végig lehet vinni.

Amelyet ügyészség, rendőrség, közszolgálati média, parlamenti felelősség híján is át lehet tuszkolni a közvélemény érzékelési küszöbén. Amelyet még akkor is szét lehet teríteni, ha a Soros- és migránsellenes uszítás soha nem látott erővel folyik. (…)

Egészen biztos vagyok, hogy a Fidesz hitelvesztésének és morális megroppanásának fordulópontjává nemcsak ez a másfél éve eltitkolt ügy válhat, hanem még inkább ennek az idei elhazudása és letagadása. Az, ahogyan az egész vezérkar ebben a morális válságban eddig viselkedett, az mond el mindennél többet arról, ahová eljutottak 2010 óta.”

(A teljes interjút itt találod.)

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek