Kőkemény sorosozással válaszolt a döbbent diák kiselőadására az egyházi iskola tanára

Tiszta elmebaj, ami egy vidéki egyházi iskola teljesen átlagosnak induló tanóráján történt.

A gyűlölet-bűncselekményről szóló kiselőadás végén érte hidegzuhany a 11. osztályos lányt. Az esetről az Amnesty International számolt be egy blogbejegyzésben, azt írják, a lány azóta is magában keresi a hibát.

A történet szerint a vidéki, egyházi középiskola tanulója előadása végén levetítette a szervezet egyik kapcsolódó videóját, amely két percben magyarázza el a gyűlölet-bűncselekmény fogalmát. Ahogy elmondta, osztálytársai érdeklődőek voltak, az órát tartó tanár reakciója azonban váratlanul érte.

„Levetítettem a videót, amit beszéltünk, majd a tanárom kijött a táblához, és megkérdezte a többiektől, hogy tudják-e, ki támogatja az Amnestyt. Mélységes csönd, senki nem válaszol, mire a tanárom megszólal, hogy a Soros-alapítvány. Valami olyasmit fűzött hozzá, nem kevés szarkazmussal, hogy el lehet ezen is gondolkodni, ez a másik oldala a dolognak.”

A diák nem érti, mi volt a probléma az előadásával.

„Mi volt ez? Annyira nem értem. Főleg úgy, hogy az Amnestyről a videón kívül nem is beszéltem, Sorosról meg nyilván végképp nem. Mindenben nagyon figyeltem arra, hogy köze ne legyen a politikához, akármennyire is”

A lány környezete szerint túl merész volt a témaválasztás: „Az egyik barátnőm délután azt mondta, hogy már csak a téma magában is kockázatvállalás, mivel sokan nem tudnak elvonatkoztatni bizonyos dolgoktól, mikor erről van szó.”

„Lehet, hogy csak én vagyok naiv, és hittem azt, hogy ezt mindenféle kockázat nélkül tudom előadni?!”

Az Amnesty megköszönte a bátor kiállást a lánynak, akinek a történtek miatt még fontosabbá váltak az emberi jogok az életében.

Az ominózus videó, ami kiverte a biztosítékot a tanárnál:

Valódi Hírek