Leszakad az arcod: Orbán kedvenc sportlapja megmagyarázza, miért oké a gyerekverés

Vezércikkben bagatellizálta az erőszakot Orbán Viktor kedvenc sportújságja, a Nemzeti Sport.

Thury Gábor mai cikkében azon kesereg, hogy szerinte „szezonja” van az erőszak elleni harcnak.

Thury Gábor, a Nemzeti Sport újságírója

Példaként említi Hope Solo történetét: az amerikai nőválogatott kapusa nemrég beszámolt róla, hogy egy díjátadón Sepp Blatter (a FIFA elnöke) megfogta a fenekét.

Thury szerint a sportolónő csak azért szólalt meg, mert a FIFA elnökére most már mindent szabad mondani. Gúnyosan minősíti is Hope Solot: „elég férfias sportolónőnek” nevezve.

Thury Gábor úgy véli, az is rendben van, hogy férfi teniszezők U21-es vb-jén „unalmas” sorsolás helyett modellekre írták a csoportokat jelző A és B betűt, ezzel tárgyiasítva a lányokat.

De nem látja problémának azt sem, hogy az edzők testi-lelki fenyítéssel élnek a felkészítés során.

Az újságíró szerint nem az ilyen edzők módszereivel van probléma, hanem azokkal, akik ezt szóvá teszik:

„Az én generációmnak nem volt szokatlan a manapság erőszakosnak minősített viselkedés – sietve leszögezem, nem a nemi erőszakról beszélek –, mégsem szaladgált senki sehová, gyanítom, évtizedek múltán nem is fog.”

– írja Thury, hozzátéve:

iskolás korában az egyik edzőjük labdával dobálta meg őket, a másiktól pedig kapott egy pofont, de ez szerinte teljesen rendben van.

Persze abban az országban, ahol a miniszterelnök szerint azok a családok sikeresek, amiket „erős, határozott családfők vezetnek”, nem csoda, ha a vezető sportújságban nyugodtan bagatellizálhatják az erőszakot.

 

Valódi Hírek