Szégyen: Rendőrök vitték el a látássérült fiára váró férfit

A II. kerületi rendőrök azt hitték, a Zsaru magazin címlapjára kerülnek ezzel a hatalmas fogással.

A rendőrség hétfő este csapott le egy II. kerületi áruház mozgássérült parkolójánál várakozó Zoltánra, mert gyanúsnak találták, hogy csak ül a kocsiban és várakozik – számolt be a 444.hu.

A férfi megmutatta a fia nevére szóló parkolókártyát, majd ezután eldurvult a helyzet. A rendőrök ugyanis közölték, hogy azonnal beviszik közokirat-hamisításért.

Zoltán hiába érvelt azzal, hogy a fia születése óta látássérült, ráadásul hároméves, tehát ő vezet helyette. Azt is elmondta: a családja nemsokára megérkezik, és akkor meggyőződhetnek róla, hogy igazat mond, a buzgó rendőrök tovább intézkedtek – még azt sem hagyták, hogy a férfi elálljon a mozgássérült helyről, hogy legalább más oda parkolhasson. A feleségét még fel tudta hívni, ám ez után a telefonját is elvették, a SIM-kártyát pedig kiszedték belőle.

A II. kerületi rendőrkapitányságon a családapát bűnözőként kezelték, megmotozták, majd cellába zárták, ügyvédjével pedig nem beszélhetett. Egy néhány órával később érkező nyomozó volt az első, aki úgy értékelte, enyhe túlzás, ami történik, viszont ő is azt tanácsolta, hogy Zoltán minél hamarabb tegyen beismerő vallomást, és akkor hazaengedik.

Miután így tett, valóban el is engedték, ám a fia nevére szóló parkolókártyát bevonták. A férfi most ügyvédjével egyeztet, hogy panaszt tegyen a rendőri intézkedés miatt.

A portál érdeklődött a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál is, de Zoltán személyiségi jogaira hivatkozva nem nyilatkoztak. Ami külön „vicces” a történetben, hogy ha valaki egyszerűen csak kártya nélkül beparkol a mozgáskorlátozottak helyére, szabálysértéssel és ötvenezres bírsággal megússza.

Valódi Hírek