DK: Gulyás a cipőjét nem pucolhatná meg Göncz Árpádnak, kérjen bocsánatot!

A fideszes nyikhaj hazug módon megrágalmazta 1956 hősét, az ellenzéki párt kiakadt.

A Demokratikus Koalíció bocsánatkérésre szólította fel Gulyás Gergelyt, miután a fideszes politikus azt állította: Göncz Árpádot felelősség terheli azért, hogy a rendszerváltozás után nem lépett életbe az igazságtételi törvény.

„El a kezekkel Göncz Árpádtól!” – fogalmazott az ellenzéki párt szóvivője, aki a DK nevében azt várja, hogy Gulyás kérjen bocsánatot a demokratikus közélet szereplőitől, az Alkotmánybíróság tagjaitól és mindenkitől, aki részt vett a rendszerváltozásban.

Gréczy Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy az úgynevezett Zétényi-Takács-féle igazságtételi törvényt 1991-ben fogadta el az Országgyűlés, miközben arra a Fidesz frakciója egységesen nemmel szavazott.

Göncz Árpád ezután államfőként előzetes normakontrollt kért az Alkotmánybíróságtól, az Ab pedig megsemmisítette a törvényt, a döntést előadó alkotmánybíró Sólyom László volt – emelte ki.

Gréczy szerint a mostani eset legfontosabb tanulsága, hogy Gulyás Gergely, aki Göncz Árpádnak a cipőjét nem pucolhatná meg, szájára vette 1956 hősét és a rendszerváltozás szimbolikus alakját.

A DK azt üzeni Gulyás Gergelynek, hogy a „fiatal, nyikhaj beszéd” nem menti fel a történelmi ismeretek hiánya alól – jelentette ki Gréczy Zsolt.

Valódi Hírek