Megszólalt Szili „Áruló” Katalin: Megdolgozom a pénzemért

Tegnap Stohl Buci magyarázta meg, miért adta el magát a Fidesznek, ma Szili Katalin.

Az egykori MSZP-s házelnök a 168 órának adott interjút.

Szili Katalin 2015 óta Semjén Zsolt jobbkezeként ténykedik, igen zsíros honoráriumért. Elmondta: feladata a „közreműködés a határon túli autonómiaügyek egyeztetési eljárásaiban”.

Azzal magyarázza az átállását Orbánékhoz, hogy ő már 2007-től „baloldali fordulatot” sürgetett a pártban, de ez 2010 után sem történt meg. Továbbá az MSZP még mindig nem tisztázta egyértelműen viszonyát 1956-hoz, a kereszténységhez és a nemzethez.

Az exházelnök szemmel láthatóan nem érti, mi itt a probléma. Csodás párbeszéd az interjúból:

„– Már hogyne került volna más oldalra! Orbán Viktor felkérésére a Mi­­niszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságán Semjén Zsolttal dolgozik.

– Csakhogy én abbahagytam a pártpolitizálást. 2009-ben azzal távoztam a házelnöki posztról, hogy mindig a nemzetemet fogom szolgálni. Olyan feladatot vállaltam el, amiben ma a nemzet egészét illetően egyetértés van: ez az európai szubszidiaritás elvéből fakadóan a magyar közösségeket illető autonómia. Persze akiknek a nemzettel szemben rossz a lelkiismeretük, azok engem árulóznak.”

Szili szerint egyébként pártja, amit 2013-ban alapított (és amire rajta kívül senki sem emlékszik: Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt), csupán azért volt életképtelen, mert nem voltak milliárdjai, hogy fenntartsa a formációt. Semjén mellett viszont most van sansza félretenni, bruttó egymilliót keres. Mármint havonta. De Szili nem érzi emiatt kellemetlenül magát, szerinte megdolgozik érte rendesen.

„Megdolgozom a béremért. Csak júliusban hétezer kilométert autóztam,

Csángóföldtől kezdve végigjártam majd minden területet. Könnyű innen, Budapestről, az V. kerületből bármit megítélnie annak, aki nem jutott messzebb Pest megyétől. Ráadásul házelnök voltam, és ledolgoztam majdnem negyven évet.”

Nos, tegye fel a kezét, aki még ebben az országban ledolgozott negyven évet és ennyit keres. Köszönjük!

Szili Katalinnak egyébként nem erőssége a múlttal való szembenézés. Szerinte nem az ő szégyene a köztársaságielnök-jelölésének kudarca. Ami ennél is megdöbbentőbb, az az elán, amivel most Orbánék aljasságait mentegeti.

„– Orbán Viktor júniusban levelet írt a határon túliaknak, hogy el ne felejtsenek regisztrálni, mert csak így tudnak szavazni.

– Jól tette. Miért? Orbán Viktor azt is megmondta, hogy kire szavazzanak? Az egy választási terep. Erdélyben is politi­­kai megosztottság van, a társadalmi akaratot nem lehet fölülírni. Még egyszer mondom: ez csak azoknak fáj, akik jelentős deficitet halmoztak fel a nemzettel szemben.”

(A teljes interjút megtalálod itt)

Valódi Hírek