Nyolc (8!) évet is kaphat a srác, aki felhívta a figyelmet a BKK-jegyrendszer hibájára

Tovább hízik a BKK-botrány, ami miatt önmagában valamelyik posztszovjet féldiktatúrában érezheted magadat Magyarországon.

Főügyészségi forrásokra hivatkozva a Magyar Idők arról ír, hogy BKK e-jegyrendszerének hibáját feltáró 18 éves srácot

információs rendszer vagy adat megsértése bűncselekmény

elkövetésével gyanúsították meg, és mivel a BKK közérdekű üzemnek számít, ezért a fiú kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés kaphat.

Mint ismert: A BKK és a T-Systems feljelentése után otthonából vitték el a rendőrök azt a 18 éves fiút, aki egy biztonsági rést talált a BKK elektronikus jegyrendszerében és 50 forintért vett magának bérletet.

Ezután a felháborodott állampolgárok szabályosan megostromolták a BKK Facebook-oldalát, a legütősebb kommenteket itt gyűjtöttük össze, a legviccesebb mémeket pedig itt.

Tessék-lássék módon a T-Systems és a BKK vezére is “bocsánatot kért”, ez azonban nem hatotta meg a civileket, akik tüntetést szerveztek a botrány miatt.

A fideszes lap szerint az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, amelynek határideje 2017. szeptember 15.

A fiú a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, és együttműködik az NNI kiberbűnözés elleni főosztályának nyomozóival.

Valódi Hírek