Csődöt jelentett az Országos Roma Önkormányzat, 930 millió forint az adósság

Közel egymilliárd forintos adóssága miatt azonnali csődöt jelent az Országos Roma Önkormányzat – közölte a RomNet.

A RomNet úgy tudja, egy független könyvvizsgáló cég 2011-ig visszamenőleg egy átfogó pénzügyi ellenőrzést végzett a roma szervezetnél, és a 2016-os évre vonatkozóan olyan mértékű szabálytalanságokat és adósságokat tárt fel, ami miatt az ORÖ működésképtelenné vált.

A tetemes pénzügyi adósság annak ellenére áll fenn az önkormányzatnál, hogy a Híd a munka világába nevű botrányprogram

1,6 milliárd forintos adósságából a kormány 1,3 milliárd forintot tavaly karácsonykor elengedett,

és a maradék 300 millió forintra pedig egy havi 7 millió forintos törlesztő részlettel részletfizetési megállapodást kötöttek.

A RomNet-nek szerdán több képviselő is azt mondta, hogy Balogh János csütörtökön 12 órára egy rendkívüli tájékoztatóra hívta össze az Országos Roma Önkormányzat mind a 46 képviselőjét a szervezet Dohány utcai székházába.

Tudomásuk szerint azért, mert a könyvvizsgáló által feltárt,

összesen 930 millió forintos adósság

miatt az önkormányzat fizetésképtelenné vált, és az elnök a hivatalvezetővel bejelenti a csődöt.

A szervezetnek korábban Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi biztos volt a vezetője. Orbán Viktor legutóbb június 6-án állt ki Farkas Flórián mellett, a Fidesz pedig május végén együttműködési megállapodást kötött a Lungo Drom elnökével. A papírokat a Fidesz részéről személyesen Kövér László írta alá.

A szégyenteljes megállapodás után az N1 tévé fideszes képviselőket kérdezett a bűnöző Farkasról, akik nagyon ingerültek lettek emiatt (parádés videó erről itt!)

A korábban Farkas Flórián vezette ÖRO ellen rengeteg nyomozás zajlik, egyebek közt hivatali vesztegetés, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás és költségvetési csalás gyanúja miatt is vizsgálódnak a hatóságok.

Legutóbb az derült ki: Farkas Flórián közpénzből segélyezte a rokonait, 228 millió forint párolgott el. (Videó itt!)

Farkas egyébként pár hete csalásgyanús körülmények között újraválasztatta magát a Lungo Drom elnökéül egy Kisújszállásra összehívott kongresszuson. Az erről készült videót itt találod, ebben Farkas Flórián szabályosan menekül a kamerák elől.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

 

Valódi Hírek