Megszólalt Kuncze Gábor: Botka szétforgácsolja az ellenzéket a Gyurcsány-fóbiával

Nagyinterjút adott az SZDSZ egykori elnöke, Kuncze Gábor az indexes B1 blognak.

Kuncze örvendetesnek tartja a Momentum megjelenését a politikában, mert „amióta a Momentum színre lépett, egyre több fiatalt lehet látni a kormányellenes tüntetéseken, ami minőségi változás a korábbi demonstrációkhoz képest.”

A volt belügyminisztert kérdezték az ellenzéki összefogás nehézségeiről is. Idézzük Kuncze válaszát:

„Úgy nehéz lesz kormányzóképességet felmutatni, ha Botka László működő politikai alternatíva felmutatása helyett azzal próbál egymillió szavazót megszerezni a kormánypárt táborából, hogy rájátszik a Gyurcsány-fóbiára.

Ezzel ugyanis a szocialista pártelnök ahelyett, hogy egyesítené a szavazatokat, szétforgácsolja azokat.

Szerintem ugyanis nem Gyurcsány Ferenc személye az érdekes, hanem a háromszázezer, vagy ennél is több nagyon elkötelezett támogatójának a szavazata, amely az ellenzéket erősítené.”

Kuncze szerint „ha az ellenzéki kispártok nem jutnak be, a rájuk adott szavazatok elvesznek, ami gyengíti majd az esélyesebbek támogatottságát. Összefogásra tehát szükség lenne.”

Az SZDSZ volt elnöke azonban Botkát nem tartja esélyes jelöltnek.

Azt mondja: „a kormányzóképességhez mindenek előtt kellene egy hiteles, felkészült, kemény, de szimpatikus, és határozott személy, akit fel lehetne mutatni a választónak, mondván „ha támogatsz bennünket, akkor ő lesz a miniszterelnök”. Ezt megértenék a választók, de úgy látom, ezt a személyt eddig nem találta meg az ellenzék.

(A teljes interjút itt találod.)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek