Borkai megbukott – Mától új ember vezeti a MOB-ot

Megbukott a Magyar Olimpiai Bizottságot hét éve vezető Borkai Zsolt, az új elnök Kulcsár Krisztián, világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar párbajtőrvívó lett.

Az elnöki posztra hárman pályáztak: Borkai, Kulcsár és Szabó Bence korábbi főtitkár – akit nemrégiben váltott le a korábban vele baráti viszonyt ápoló Borkai.

A lólengésben olimpiát nyerő, korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Győr polgármestere azonban nagy különbségű vereséget szenvedett a MOB tisztújító közgyűlésén.

Kulcsár Krisztián. Fotó: Illyés Tibor, MTI

Az első körben már egy szavazat hiányzott csak Kulcsárnak a győzelemhez. A második menet előtt Szabó kiszállt a versenyből. Borkaira 51-en szavaztak, végül 108 szavazattal Kulcsár futott be, aki a voksolás után egyebek mellett elmondta:

„Keményen kell küzdeni, és akkor sikereket érhetünk el. Nekem volt lehetőségem sporton és azon kívül, a civil szférában is tevékenykedni, sikereket elérni. Ezt a tapasztalatomat szeretném most kamatoztatni elnökként.”

Az 1971-es születésű Kulcsárnak jogász- és közgazdászdiplomája van. A Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója, civilben a BÁV Bizományi és Kereskedőház és Záloghitel Zrt. vezérigazgatója.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek