Orbán letagadta, hogy Soros pénzén élt, és nélküle politikus se lehetne

A miniszterelnök felsőfokon űzi a képmutatást.

„Fontosnak tartom egyértelművé tenni, hogy az Oxfordi Egyetemet nem Soros György alapította” – ezzel a válasszal rázták le Orbán Viktor nevében az LMP-s Hadházy Ákost a Miniszterelnöki Kabinetirodán.

Az ellenzéki politikus írásban tett fel három kérdést a miniszterelnöknek. Azt firtatta, hogy Orbán a nyolcvanas években tapasztalt-e a Soros Alapítvány által finanszírozott tanulmányai során olyan külföldi – leginkább Soros Györgynek tulajdonítható – törekvéseket, amelyek alapvetően igyekeztek megváltoztatni világnézetét, értékválasztásait befolyásolni úgy, hogy azt már nem tartott elfogadhatónak, és ha így tapasztalta, mit tett ellene.

„Jelentette, miniszterelnök úr?”

– engedett el egy utolsó fricskát Hadházy.

Kép forrása: 24.hu

A kérdésekre Orbán helyett Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt, az Oxfordi Egyetemről szóló fenti mondat alapján pedig úgy tűnik, hogy

a legszívesebben letagadná, hogy Soros pénze nélkül el sem indulhatott volna a politikai pályán.

Az amerikai magyar milliárdos rengeteg pénzt adott a Fidesznek és személyesen Orbánnak is 25-30 évvel ezelőtt. Egy 1989-es HVG-interjúban Orbán maga mesélte, hogy Soros havi tízezer forintjából él, 1989 szeptemberétől a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta, és kiderült az is, hogy a pártalapítás után Soros összesen több mint nyolcmillió forinttal (mostani értékre átszámítva 125 millióval) támogatta a Fideszt.

Szóval ennyit a képmutatásról.

(444 nyomán)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek