Nem hiszed el: Mészáros Lőrinc cége szerint gyengélkedik a magyar gazdaság

Figyelmetlenség? Tudatos, sunyi aknamunka? Nem tudjuk,de a Mészáros Lőrinc-féle Opimus Group Nyrt. éves jelentésében mindenesetre az olvasható, hogy a cég szerint aggasztó a GDP, gyengélkedik az ipar és lassul a növekedés. Ajjaj.

Bővebben:

– A 2016-os évben a bruttó hazai termék csupán 2%-kal nőtt, miközben a bővülés 2015-ben még 3,1%, 2014-ben pedig 4% volt”.

Fotó: Kurucz Árpád / Népszabadság

– A növekedés 2016-os visszaesése főként annak tudható be, hogy mérséklődött az uniós források felhasználása és ezáltal csökkent azok növekedésserkentő ereje.

– Az adatokból kiderült, hogy a beruházások 9,6%-kal csökkentek. Az elmúlt évben az építőipari termelés volumene is csökkent, 18,8%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál, valamint az ipar is a gyengélkedés jeleit mutatta.

– (…) a magyarországi munkanélküliség tovább zsugorodik majd. Fontos azonban megjegyezni, miután a GDP növekedése a foglalkoztatás emelkedésének volt köszönhető, a nemzetgazdasági szinten mért termelékenység csökkent.

Száz szónak is egy a vége: ha már Mészárosék is aggódnak, akkor jobb lesz, ha a többiek viszont sikítva rohannak szerteszét, azonnal, amerre csak a szeme lát.

(HVG nyomán)

Valódi Hírek