„Ne hazudj!” – Hatalmas vádbeszédet írt Orbán ellen a Decathlon ügyvezetője

Ha viszket a tenyere, mossa meg, és nyújtsa oda a felebarátainak. Húsvét van – tette nevetségessé a miniszterelnököt Pósfai Gábor.

„El kéne kezdeni építeni valami normális társadalmat. Együtt. És utóbbi nem egy politikai párt neve ebben a mondatban, hanem utalás arra, hogy

egymásra fújva, egymást hergelve ez nem fog menni. Sőt: társadalmi katasztrófához vezet majd”

– ez a végkövetkeztetése annak a levélnek, amelyet Pósfai Gábor, a Decathlon magyarországi ügyvezetője írt válaszul Orbán Viktor húsvéti rádióinterjújára.

Pósfai ízekre szedi, amit a miniszterelnök mondott. Sérelmezi, hogy a miniszterelnök arról beszélt, hogy a budapesti tüntetések miatt hívő keresztény embereeknek is viszket a tenyerük.

„Viszket a tenyered? Mosd meg és nyújtsd oda felebarátodnak. Ha már húsvét van”

– intézi el az orbáni uszítást, hozzátéve, hogy hívő keresztény emberként számonkérhetné a miniszterelnökön a tízparancsolatot, különös tekintettel a „Ne lopj!”, a „Ne hazudj!” és a „Mások tulajdonát ne kívánd!” parancsára.

Kép forrása: sportmarketing.hu

Pósfai hatalmas vádbeszéde így folytatódik:

„Csak egy vélemény lehet helyes. Csak nekünk lehet igazunk. Mindig háborúzni kell. Elmúltnyolcév, magánnyugdíjpénztárak, Gyurcsány, Bajnai, kizsákmányoló multik, migránsok, EU, Simicska, Brüsszel, Soros – állítsunk meg mindenkit, mindenki ellenünk van! Mindig más a hibás.

És közben embereket, barátokat, családokat fordítanak egymás ellen a demagóg, sokszor teljesen alaptalan és értelmetlen érvrendszerükkel.

(…) Miért nem lehet normálisan leülni egymással? Ha erősödik egy ellenvélemény (netadó, vasárnapi zárvatartás, olimpia), akkor gyorsan levesszük napirendről. Miközben ezekből több olyan téma is volt, amiről lett volna értelme vitatkozni, átbeszélni.

Ugyanez igaz a migránshelyzetre is. Valódi probléma, de nem normálisan beszélünk róla,

hanem háborús, rövid távú politikai érdekeket szolgáló kontextusba helyezve. (…) Az iskola legyen egyféle, ne gondolkodjon ott senki. A multi az akkor jó, ha munkahelyet teremt, de majd megmondjuk, hogy azt hogyan tegye. A szerencsejáték csak akkor veszélyes, ha nem mi szedjük belőle a hasznot. A bankok kizsákmányolóak, persze csak akkor ha nem államiak. Az átláthatóság fontos, kivéve közbeszerzéseknél és az állami szerveknél.

A dohányzás káros, persze csak akkor nem, ha ebből is mi húzunk hasznot.

Sorolhatnám nagyon sokáig.”

Pósfai ebből a tűpontosságú diagnózisból vonja le a végkövetkeztetést, hogy el kellene kezdeni együtt építeni valami normális társadalmat. mert a jelenlegi helyzet társadalmi katasztrófához vezet majd.

(444 nyomán)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek