Vajna üzent Sebestyénnek, nagyon nem tetszett neki a beszólás

A filmügyi kormánybiztos és kaszinótulajdonos láthatóan fájlalja, hogy az Reggeli Show az ő rádiójában bírálta a CEU elleni törvényt.

A mi rádiónk nem erről szól. Majd megbeszéljük vele– üzente a 24.hu kérdésére Andy Vajna Sebestyén Balázsnak azután, hogy a Rádió 1 Reggeli Show-ja keményen kritizálta az Orbán-kormány CEU elleni törvényét.

Vajna a Rádió 1 tulajdonosa, és mint megírtuk, Sebestyén azzal húzta ki a gyufát, hogy a Reggeli Show-ban jogszabályt a Rákosi-éra kultúrpolitikájához hasonlította. A műsorban megszólalt Enyedi Zolt, a CEU rektorhelyettese is, Vajna pedig éppen azt fájlalta, hogy a riport nem volt kiegyensúlyozott, „másik oldalt” Sebestyén nem kérdezte az ügyről. „A mi rádiónk nem erről szól. (…) Fura volt. (…) Majd elbeszélgetünk vele” – fogalmazott Vajna. Ő egy kreatív ember, tehetséges, nagyon jól csinálja, amit csinál, de néha elszalad az emberrel a ló” – tette hozzá.

Sebestyén egyébként nem tart túlságosan a beszélgetéstől Vajnával. A Bors kérdésére legalábbis tegnap még azt mondta: Ez a műsor mindig is ilyen volt, azt mondjuk el, amit gondolunk. A Rádió 1 biztosítja nekünk az alkotói szabadságot, így nem gondolom, hogy emiatt kirúgnának!

Nem szabad, hogy működjön az öncenzúra,

a „ne mondd, nehogy baj legyen” effektus. Ha elkezdenek bennünket cenzúrázni, akkor ez a műsor meghalt.”

Valódi Hírek