Szégyen! Matolcsy György csúfosan elbukta a doktori jellegét – nem beszél elég nyelvet hozzá

Villámgyorsan törölték a nevét a listából.

Egy középfokú angol nyelvvizsga kevés – valószínűleg ez az oka, hogy Matolcsy György jegybankelnöknek nem sikerült PhD-fokozatot szereznie Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) doktori iskolájában.

A meglehetősen kínos fiaskó ügyét a 24.hu tárta fel. Eszerint Matolcsy 2014-ben iratkozott be az NKE doktori képzésére a PhD-fokozat megszerzéséért. Ez sokáig sima ügynek is tűnt, egyéni doktori felkészülésben vehetett részt, és a saját elképzeléseiből kellett volna megírnia a disszertációt, de úgy tűnik, hogy a rendelkezésére álló két éven belül nem sikerült letennie egy középfokú nyelvvizsgát  az angolon kívül egy második idegen nyelvből is.

A C típusú középfokú angol nyelvvizsgája Matolcsynak megvan, de az egy PhD-fokozathoz kevés,

és ez lehet az oka, hogy Matolcsy végül bukta a doktori jellegét. Az NKE közlése szerint a jegybankelnöknek nincs is doktori fokozatszerzési eljárása folyamatban az egyetemen.

fotó: Koncz György / Népszabadság

Matolcsy neve egyébként a közelmúltig szerepelt az Országos Doktori Tanács honlapján, azután viszont, hogy a 24.hu elkezdte firtatni az ügyet, villámgyorsan eltüntették a nevét az oldalról.

Matolcsy egyébként használja a Dr. előtagot, de ezt csak egy 1984-ben a  Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen megvédett anyag miatt teheti meg. Szakértők szerint ez a szakdolgozat ma már nem felel meg egy doktori disszertáció követelményeinek.

Valódi Hírek