Fillérekért játsszák át a területet a miniszter haverjának Magyarország egyik legszebb helyén

A fonyódi magasparton lévő Walkó-kilátóról gyönyörű látvány nyílik a Balatonra. Ezért is meglepő. hogy a kilátó melletti futballpályát (a fonyódi Petőfi SE pályáját) és a környező 22 ezer négyzetméteres területet a helyi önkormányzat mindössze 100 millió forintért akarja eladni Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter barátjának, Rátky Miklós ügyvédnek – derül ki az Index csütörtöki cikkéből. A területen négycsillagos szállodát akarnak építeni.

Hdvégi József Fonyód fideszes polgármestere villámgyorsan le akarja nyomni az önkormányzata torkán az eladást, Március 16-án már meg is tartották a rendkívüli ülést is a pályáztatásról, csakhogy ezen a városházi képviselők sem értékbecslést, sem hatástanulmányt, sem tulajdoni lapot nem láthattak, ezt ugyanis a polgármester nem csatolta az előterjesztéshez.

Nem árulta el a vevőjelölt nevét sem.

Az Index kérdésére Hídvégi elmondta, Rátky nem maga a vevő, csak a vevő jogi képviselője. Az ügyvédről annyit tudni, hogy az egyetemi évek alatt lett Seszták barátja. Az NFM felkérésére ő képviselte a magyar államot a devizahiteles perekben, jogi képviselője a vizes világbajnokságot szervező szervező Bp2017 Nonprofit Kft.-nek, a felesége pedig benne van az NFM által felügyelt Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. igazgatóságában.

Az Index megszólaltatott egy szakértőt, aki szerint „eléggé áron alulinak tűnik” százmillióért eladni a területet. Főleg úgy – teszi hozzá a portál, hogy a futballpályától 500 méterre árulnak egy 4450 négyzetméteres telket is 300 millió forintért,

ami azt jelenti, hogy ott egy négyzetméter ára a futballpálya és a környező terület négyzetméterárának a tizenötszöröse.

Az ügyben az április 4-én lesz a borítékbontás, utána pedig szavaznak az eladásról is.  Hídvégi állítólag azért hajszolja bele az önkormányzatát az eladásba, mert a vevő siet, olyan pályázatból akar pénzt lehívni a szállodaépítésre, amelynek a határideje nemsokára lejár.

 

Valódi Hírek