Gáti Oszkár: „Jordán 73 éve maga a pályázat. De ezt ti leszartátok”

Gáti Oszkár a Facebookon üzent a válogatott színészeknek, akik a szombathelyi képviselő-testület ülésén úgy voksoltak, hogy a városvezetés dobja vissza Jordán Tamás színigazgatói pályázatát.

Gáti nem kertel, azt írja:

„Tökéletesen lenulláztatok egy embert, egy társulatot, egy életet, egy művészi hitvallást, ambíciót.

Gőgösek vagytok. Gyávák.

Lehet, hogy el se olvastátok a pályázatot, nem is kell. Jordán 73 éve a pályázat. De ezt ti leszartátok. Föltettétek, ki-ki a saját fejére a koronát. Ez a ti királyságotok. Kis királyságotok. Még annál is kisebb ”

írta kollégáinak a győri Menház Színpad vezetője.

Gáti üzent a Nemzet Színészeinek is, akik szót emeltek Jordánért:

„Drága Nemzet Színészei, tényleg nem értitek? Fordítva ültök a lovon? Ezzel a titulussal meg kéne tudni címezni egy levelet, nem érzitek, hogy rossz helyre írtátok, azt nem az önkormányzatnak kellett volna küldeni. A kollégáinknál van a kutya elásva, de a rohadás a képviselő testületig ér!”

Mint ismert: a szombathelyi közgyűlés decemberben pályázatot írt ki a Weöres Sándor Színház ügyvezetői munkakörének betöltésére. Ketten pályáztak: a színházat alapító Jordán Tamás, valamint Dér András.

A határidő lejárta után Jordán Tamás nyilvánosságra hozta a maga pályázatát, Dér Andrásét nyugat.hu portál szivárogtatta ki. Dér ezután visszavonta jelentkezését, a szakmai bizottság négy tagja pedig – anélkül, hogy Jordán Tamást meghallgatta volna – úgy szavazott , hogy a város írjon ki új pályázatot.

A szombathelyi publikum szimpátiatüntetéssel, Törőcsik Mari videóüzenetben tudatta a közvéleménnyel, hogy kiáll Jordán Tamás mellett.

Valódi Hírek