Hivatalos: Nyomornegyed a fél ország, Bulgáriával vetekszik a versenyképességünk

Kijött az EU legfrissebb statisztikája, amely az Unió 263 régiójának versenyképességét hasonlítja össze, tehát azt, hogy az adott területen mennyire jó élni és dolgozni.

Az eredmény megrázó, még úgy is, ha tudjuk, hogy az ország erősödéséről szóló kormánypropaganda egy merő hazugság.

A legfőbb megállapítások:

Egyetlen olyan magyarországi régió sincs, amely a pontszámai alapján elérné az uniós átlagot. Egyedül a közép-magyarországi van közel hozzá, de az is vészesen hanyatlik: 13 pontot rontott 2013 óta.

Közép-Dunántúl a 205. helyre csúszott vissza, Nyugat-Dunántúl a 207.-re, a két leggyengébben muzsikáló országrész, azaz Észak-Magyarország és Észak-Alföld azonos pontszámmal a 231. helyen kullog.

A két utolsó régió adatai egy román és egy bolgár régióéra hasonlítanak leginkább.

Az egészségügyi helyzetet tekintve összes magyar régió az utolsók között szerepel, Észak-Magyarország például az utolsó előtti egész Európában. Siralmasan rossz pontokat kaptunk az alapfokú oktatásra és az állami intézmények hatékonyságára is, és a jogállamiság állapota is egyre csak romlik.

A statisztikából kiderül, hogy a volt szovjet blokk többi országában semmiféle hanyatlás nem figyelhető meg. A legtöbb keleti régióban stagnálás érzékelhető, sőt, például Lengyelországban három régió még erősödött is az elmúlt három évben.

(444 nyomán)

Valódi Hírek