Budaházy: Senki nem kormányzott olyan jól, mint most Orbán

A 13 évi fegyházra ítélt nemzeti radikális Budaházy György házi őrizetben, bokapereccel a lábán adott interjút a Mandinernek. A magyarok nyilainak legprominensebbike nem bánt meg semmit, tagad mindent, viszont szorult helyzete ellenére vallja: senki sem kormányzott még jobban Orbánéknál.

Budaházy mindjárt a beszélgetés elején tisztázza, hogy nem bánt meg semmit. „Sosem számítgattam, mi éri meg. Azt tettem, ami belőlem jön” – bontotta ki motívumait.

A MIÉP erőteljes jelenléte idején nem érezte idejét a radikális fellépésnek, de aztán jöttek a 2002-es választások, amelyet véleménye szerint „elcsalt” a baloldal. (ellenzékből… – a szerk.)

Ez sodorta a közéletbe és az Erzsébet hídra. De nem tervezett előre ekkortájt még, az események irányították, amelyekre nem tudott nem reagálni. Ahogy például arra sem, amikor Medgyessy Péter Péter románokkal koccintott a román nemzeti ünnepen: ő rántotta össze a Kempsinski előtt tiltakozó sokadalmat.

Mint megtudhattuk, Erdély visszafoglalását tankok hátán nem forszírozza, legalábbis egyelőre, főleg, hogy nincs tankjuk.

fotó: Földházi Árpád

Később a Hunnia-ügyről vallatják Budaházyt, egyebek mellett megtudhattuk, hogy voltak tanúk, akiket a rendőrség ki sem hallgatott, ő meg kimondottan ki lett pécézve. Továbbá nem ő verette meg Csintalan Sándort, illetve nem készített labdabombát és Molotov koktélt sem.

Budaházy szabadulása után nem tervezi, hogy pártot szervez, mert nem szereti a pártokráciát, és a rendszerszintű változást demokratikus úton képzeli el. A kettős állampolgárságról szóló törvényt fontosnak tartja, azt viszont, hogy minden Mészáros Lőrinc épít, nem: ha nem ő, akkor mások építenének mindent (pl. Leisztinger). Nem mellesleg, meggyőződése, hogy Orbánéknál eddig senki sem kormányzott jobban. Alighanem a Jobbik se tudna.

Budaházy „kágéBélát” nem ismerte, az oroszok és a honi nemzeti radikálisok kapcsolatáról nem sokat tud. A EU-t feloszlatná, az oroszok ukrajnai terjeszkedését megérti. Ideje nagy részét a Hunnia-Magyarok nyilai ügynek szenteli, szeretne a végére járni – olvastuk lankadatlan érdeklődéssel.

Valódi Hírek