Szijjártó és Lavrov együtt gazsuláltak Trumpnak Moszkvában

Szergej Lavrov orosz és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is méltatta Donald Trump külpolitikai elképzeléseit Moszkvában egy közös sajtótájékoztatón.

Mindketten azt emelték ki, hogy Trump a korábbi amerikai doktrínákkal ellentétben fontosnak tartja, hogy az USA ne avatkozzon más országok belügyeibe, és hogy Trump fő célja a terrorizmus elleni harc fokozása.

Arról persze nem volt szó, hogy eddig az amerikai diplomácia legtöbbször épp a terrorizmus elleni harc miatt avatkozott be más országok belügyeibe.

Lavrov szerint Oroszország elvi kérdésekben sok egybeesést fedezett fel Donald Trump és Vlagyimir Putyin elnök elvei és céljai között.

Szijjártó és Lavrov. fotó: MTI

Szijjártó az MTI-nek azt mondta:

„Az elmúlt években, amióta mi kormányon vagyunk, sok beavatkozási kísérlet történt a belpolitikai életünkbe amerikai részről”

És valóban: az Egyesült Államok kormánya tényleg gúzsba kötötte eddig a magyar politikát, az Orbán-kormánynak épphogy sikerült ellopni a nyugdíjvagyont és letámadni a civilszervezeteket.

„Hogy ha pozitív irányba mozdulnak az amerikai-orosz kapcsolatok, akkor ennek hatásaként az európai-orosz kapcsolatok is jó irányba fognak mozdulni, az pedig nagyon jó Magyarországnak. Ezért mi szurkolunk, hogy az új amerikai adminisztráció és Oroszország között minél előbb a jelenleginél sokkal jobb együttműködés jöjjön létre.”

– zárta az oroszok és Trump ajnározását Szijjártó.

Valódi Hírek