Már 6 kórházi dolgozó lett koronavírusos a felelőtlen szegedi orvos környezetében

És még több orvos, ápoló került karanténba miatta.

Vasárnap estig legalább hat embernél — orvosoknál, klinikai munkatársaknál — mutatták ki a koronavírust azok közül, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) fertőzött rektorával.

A vírust többek között az SZTE egyik rektorhelyettesénél és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti klinikájának egyik orvosánál is kimutatták — tudta meg a Magyar Hang több egymástól független forrásból.

A lap szerint a bajokat fokozza, hogy Rovó László koronavírusos megbetegedése miatt legalább kilenc aneszteziológus, több fül-orr-gégész, szakápoló és műtős is karanténba kényszerült.

Ha nem jelentkeznek náluk a betegség tünetei, akkor is két hétig kiesnek a munkából.

A lap úgy tudja, hogy az idegsebészeti klinika munkatársa Rovó Lászlóval közösen ment síelni az észak-olaszországi Dél-Tirolba, ám a rektorral ellentétben hazatérése után egyből karanténba vonult.

Mint megírtuk: Rovó László a dél-tiroli síelése után nem vonult karanténba, hanem visszament dolgozni a Rektori Hivatalba, valamint az általa vezetett Fül-Orr-Gégészeti és Nyak- Fejsebészeti Klinikára, ahol műtéteket is végzett.

Az üggyel kapcsolatban Müller Cecília elmondta: a hatóság elvégezte a szükséges kontaktkutatásokat, 120 mintavétel történt, az érintetteket hatósági karanténba küldték.

Megírtuk azt is, hogy a Magyar Orvosi Kamara azonnali hatállyal etikai eljárást indított a felelőtlen orvossal szemben.

(Magyar Hang / 24.hu )

Valódi Hírek