FRISS: A budapesti játszótereket is lezárják a koronavírus miatt (+videó)

Minden eszközzel lassítani kell a járványt.

Budapest minden olyan helyén, ahol erre lehetőség van, le fogják zárni a játszótereket a járvány lassítása miatt -jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.

A főpolgármester ezért a szülőknek azt javasolja, hogy ha ki akarják vinni a szabad levegőre a gyerekeket, válasszanak más lehetőséget.

A parkolás ingyenessé tétele a járvánnyal szembeni védekezés szempontjából rossz döntés lenne – tette hozzá a főpolgármester, azzal indokolva, hogy az otthoni munkavégzés miatt így is több autó áll most az utcákon.

Azt viszont mérlegelik, hogy biztosítsák az egészségügyben vagy hasonló fontos szolgáltatásban dolgozók parkolását ingyenessé tegyék.

Gy. Németh Erzsébet alpolgármester elmondta, hogy ott, ahol a fővárosi önkormányzat felelős a közétkeztetésért, mindenhol lesz egy ügyeletes konyha, ahova be tudnak menni a rászorulók.

Az igényeket az önkormányzatok, iskolás gyerekek esetében a tankerületi vezetők, iskolaigazgatók fogják felmérni.

Hozzátette azt is, hogy több embert is bevonnak, akik segíteni fognak az idősgondozásban. Ezen kívül azt kérik az oktatási államtitkártól, hogy a gyerekek abban az iskolában vehessék át a nekik járó meleg ételt, ahova járnak.


.

Valódi Hírek