Karanténba kellett zárni egy Olaszországból hazatért magyar kamionsofőrt (+videó)

A férfi nem érzi jól magát.

Járványról beszélünk, így nem zárható ki, hogy megjelenik Magyarországon is a koronavírus – mondta keddi sajtótájékoztatóján Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára.

A Diamond Princess hajón megfertőződött magyarról elmondta, hogy Japánban kórházba szállították, ahol tesztet végeztek el rajta, ennek eredményét várják.

Ha pozitív, akkor átszállítják egy megfigyelőközpontba. „Ha a teszt negatív, amire nem sok precedens volt, akkor feltehetően megismétlik a tesztet” – tette hozzá.

Menczer elmondta: a mai napon jelentkezett egy kamionsofőr, aki még az olaszországi vesztegzár elrendelése előtt járt a lombardiai régióban. Ő nem lázas, de nem érzi jól magát.

A hazaérkezett kamionsofőrt karanténba szállítják, a mentő már felvette és halad vele a Szent László kórház felé – mondta Menczer.

Egy másik magyar kamionsofőrtől is kaptak hívást, aki a Lombardiai karanténban ragadt, de ő jól van, ellátása és szeparáltsága is biztosított.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy mindenki alaposan fontolja meg, ha olaszországi utat tervez. Tegnap öt, ma már 9 olasz tartományt érint a fertőzés.

Tenerifével kapcsolatban azt mondta el, hogy egy szállodakomplexumot helyeztek karantén alá, mert egy olasz állampolgárnál regisztrálták a koronavírust.

Jelenleg 11 európai ország érintett, ami mutatja a helyzet súlyosságát, de a kormány mindent megtesz, hogy ne jusson át a határon – mondta Menczer.

Videó:


.

A témával kapcsolatos összes friss hírünket >>ITT<< találod.

Valódi Hírek