Dagad a botrány: Az egész várost listázta a Fidesz, feljelentést tett Eger polgármestere (+fotók)

Ennél komolyabb bizonyíték nem volt az utóbbi időben a Fidesz törvénytelen módszereire.

Fénymásolt ajánlóívek és Kubatov-listák kerültek elő az egri polgármesteri hivatal egyik szekrényének mélyéről – írja az egriugyek.hu.

A cikk szerint pár nappal ezelőtt a polgármesteri hivatal dolgozói egy vaskos dossziéra bukkantak az egyik volt alpolgármester irodájában, az egyik szekrény papírhalmai között.

Az Egri Ügyek birtokába került, vaskos iratanyag átvizsgálása után kiderült, hogy 2014-ben, az országgyűlési választásokat megelőzően Eger városában a Fidesz képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt érdekében törvénytelen módszerekkel listákat készítettek Eger választópolgárairól, azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal.

Ezeket az adatokat az úgynevezett “Kubatov-listák” frissítése érdekében gyűjtik be minden egyes országgyűlési és önkormányzati választás, népszavazás, bármilyen fideszes vagy kormányzati aláírásgyűjtés (például nemzeti konzultáció) során.

E listákon találhatóak a fideszes aktivisták által személyesen felkeresett választópolgárok adatai, amelyek alapján pontosan be tudják azonosítani bárkiről, hogy milyen mértékben mozgósítható a Fidesz érdekében, mire használható fel.

Ilyen listákat készíteni szigorúan tilos és törvényellenes.

Az alábbi fotókon látható a listázott egri választópolgárok aktivitása, lojalitása a Fideszhez.

Az 1-es a Fidesz szempontjából a legelutasítóbb, míg a 7-es osztályzat a legodaadóbb választót jelent.

fotó: egriugyek.hu

fotó: egriugyek.hu

fotó: egriugyek.hu

Itt egyértelműen látható, hogy külön jelzésekkel tüntetik fel, hogy a 2014-es országgyűlési választások kampányidőszakában, amikor az aktivisták felkeresték az érintett embereket, akkor azok milyen hozzáállást tanúsítottak. Illetve, hogy egyáltalán még életben voltak-e.

fotó: egriugyek.hu

Az aktivisták feladata kampányidőszakban hivatalosan természetesen az ajánlások gyűjtése.

Ahhoz, hogy egy egyéni képviselőjelölt elindulhasson az országgyűlési választáson, ötszáz darab állampolgári ajánlás szükséges, névvel, címmel, aláírással.

Az egeriugyek.hu azt valószínűsíti, hogy Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője számára gyűjtöttek ajánlásokat.

Egy másik listán egyértelműen a Fideszhez való viszonyt, vagyis a konkrét pártszimpátiát tüntetik fel, azzal a kiegészítéssel, hogy már a más pártok felé (ez esetben az MSZP-hez) irányuló szimpátiát is feltüntetik. A “T”-jelzés jelentése támogató, a “B”-jelzés jelentése bizonytalan.

fotó: egriugyek.hu

Mirkóczki Ádám polgármester az egri közgyűlés csütörtöki ülésén, napirend előtti felszólalásában jelentette be: büntetőfeljelentést tesz személyes adatokkal való visszaélés és választási csalás gyanújával.

Ezután lemondásra, mandátumaik visszaadására szólította fel a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőit.

Önök tisztességtelenül, törvénytelenül jártak el a választási kampányaikban, Önöknek innentől kezdve egy lehetőségük van: jogilag ugyan még képviselők, de morális értelemben csak egyet tehetnek: visszadják a mandátumaikat.

Önök csaltak, csak a csaló és törvénysértő megszólítás illeti Önöket, nem a Képviselő Úr vagy Képviselő Asszony. Higgyék el, hogy most én képviselem azokat is, akik Önöket támogatták!

mondta Mirkóczki.

(via egriugyek.hu)